Acasă Social Vrancea: Mihai Eminescu a luat Bacalaureatul ”la mustață”

Vrancea: Mihai Eminescu a luat Bacalaureatul ”la mustață”

DISTRIBUIȚI

129645 – 07072014 – Marele poet național Mihai Eminescu are un tiz în Vrancea, în vârstă de 19 ani, care tocmai a susținut examenul de Bacalaureat. Acesta este absolvent al Colegiului Tehnic ”Edmond Nicolau”.

Ministerul Educației Naționale a afișat aseară rezultatele, iar Eminescu Mihai din Vrancea a obținut 5,8 la proba de Limba și literatura română, în dreptul rubricii „Competențe” fiind trecut ca „utilizator experimentat”. El a fost mai bun la Matematică, unde a luat 7,25. De asemenea, la chimie anorganică a luat nota 5, iar în ceea ce privește competențele digitale, e un ”utilizator de nivel mediu”. Eminescu Mihai din Vrancea a reușit să treacă la limită examenul de Bacalaureat, obținând o medie de 6,01.

Înaintea examenului de Bacalaureat, tânărul recunoștea, pentru jurnaliștii de la Adevărul, că Limba și literatura română nu e o materie la care să exceleze, însă credea că la Chimie se va descurca foarte bine, întrucât în primul an de liceu a participat chiar și la o olimpiadă. Prenumele Eminescu i l-a dat unchiul său, cel care l-a și botezat și spune că a avut și probleme din cauza lui. ”Port tot timpul buletinul la mine, singurul care mă scoate din încurcături. Primii care nu m-au crezut au fost colegii de clasă. Şi când am dat examen pentru permisul de conducere au crezut că fac mişto şi tot buletinul m-a salvat. Am avut şi avantaje de pe urma numelui, în sensul că unii profesori au fost mai indulgenţi cu mine”, a declarat tânărul, citat de Adevărul. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.