Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care permite “migraţia” alesilor locali

Bucureşti: Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care permite “migraţia” alesilor locali

DISTRIBUIȚI

130872 – 28082014 – Ordonanta de urgenta care permite traseismul politic al primarilor si consilierilor locali a fost aprobata de Guvern, potrivit anuntului facut de vicepremierul Liviu Dragnea. Vicepremierul a daugat, referitor la criticile aduse de Ambasada SUA, ca „nu e nimic nedemocratic” in aceasta OUG.

Premierul Victor Ponta anuntase la inceputul sedintei extraordinare de Guvern de joi ca va fi aprobat proiectul de ordonanta de urgenta care va permite traseismul politic al primarilor si consilierilor locali.

„Eu imi asum (…)Cred ca in primul rand trebuie sa deblocam activitatile autoritatilor locale si trebuie sa facem si un pic de dreptate”, a spus Ponta. Acesta a precizat ca alesii locali vor avea la dispozitie 45 de zile pentru a alege sa se mute de la un partid la altul.

In proiectul initial era prevazuta o perioada de 10 zile pentru putea opta pentru a pleca din partidul din partea caruia fusesera alesi, fara a-si pierde mandatele.

„Eu imi asum. Spunea cineva ca plec din tara. Nu plec, plec putin mai tarziu. Cred in primul rand ca trebuie sa deblocam activitatea autoritatilor locale si mai trebuie sa facem si un pic de dreptate. Ca nu cine striga mai tare are dreptate. Toti alesii locali din Romania in 2012 au fost alesi USL cu Crin Antonescu si cu Victor Ponta langa ei si azi s-au trezit pedelisti cu Blaga si cu Iohannis. Deci, cat o sa fie termenul: exact ca in legea lor, 45 de zile. 45 de zile exact cat a fost in legea PDL-PNL pot sa fie independenti, pot sa ramana unde sunt sau pot sa-si respecte alegatorii”, a spus Ponta., a declarat premierul in sedinta de guvern.

Proiectul de act normativ a starnit reactii negative din partea Ambasadei SUA, a partidelor de opozitie si a societatii civile. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.