Acasă Nord-Est Bacau Bacău: Se cere arest preventiv pentru şapte traficanţi de cannabis

Bacău: Se cere arest preventiv pentru şapte traficanţi de cannabis

DISTRIBUIȚI

130720 – 21082014 – Procurorii  DIICOT Bacău, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Bacău – Serviciul Antidrog, având suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, au destructurat un grup infracțional organizat specializat în trafic de cannabis.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, stupefiantele erau aduse în România din Italia, prin intermediul firmelor de transport internațional de persoane/colete și erau distribuite pe teritoriul județelor Bacău și Brașov, prețul de vânzare către consumatori variind între 50 și 70 de lei doza de până într-un gram.

     Din probele administrate, rezultă suspiciunea rezonabilă că Iosif Balint (27 de ani) împreună cu concubina lui Anca Mălina Rofel (20 de ani), ambii domiciliați în Bacău, au hotărât să conlucreze pentru obţinerea, cu ajutorul prietenilor lor din Italia, a drogurilor de risc care urmau a fi comercializate pe raza județelor Bacău şi Braşov.

Potrivit procurorilor, Anca Mălina Rofel era cea care prelua pachetele cu droguri trimise din Italia şi colecta banii de la subdealeri. Iosif Balint, începând cu luna mai 2014, și-ar fi asumat rolul de a

dezvolta gruparea infracţională, sens în care i-a contactat pe Marius Lucaci (28 de ani), Dragoş Lucian Vârlan (25 de ani), Alexandru Ioan Chende (28 de ani) și Adrian Ionuţ Leuleţ (30 de ani) pentru vânzarea cu amănuntul a drogurilor.

   Din luna mai 2014 până la începutul lunii august, membrii grupării au primit din Italia și distribuit pe teritoriul României opt transporturi de droguri de risc, acționând conspirat, folosind un limbaj camuflat. Astfel atât în convorbirile dintre ei cât și în cele dintre ei și consumatori foloseau expresiile „tricouri”, „bere”, „piese”, „meciuri de fotbal”, „numere la jocuri de noroc” care, în fapt, reprezentau cantităţile de droguri cerute la vânzare/vândute în dozele cântărite anterior şi porţionate cu grijă de membrii grupului infracţional.

    Membrii grupului care vindeau drogurile cu amănuntul aplicau un procent din vânzare (denumit „capac”) şi evitau livrarea drogurilor pe datorie în condiţiile în care la diferite perioade de timp ei urmau să predea sumele către liderul grupului, Iosif Balint.

    Din probe mai rezultă suspiciunea că Dragoş Lucian Vârlan făcea parte dintr-un alt grup infracțional organizat, dar de la sfârșitul lunii iunie el a ales să se desprindă din acel grup şi să îşi aprovizioneze consumatorii fideli cu drogurile preluate de la Iosif Balint cu care stabilise un procent mai mare de câştig din vânzări.

    Procurorii au dispus în data de 20 august reținerea pentru 24 de ore a Iosif Balint, Anca Mălina Rofel, Dragoș Lucaci Vârlan, Alexandru Ioan Chende şi Marius Lucaci, toți din Bacău, Adrian Ionuţ Leuleț și Constantin Iulian Spânu, ambii din Brașov. Toți sunt acuzați de de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc, Balint și Rofel fiind urmăriți penal și pentru introducere în țară de droguri de risc.

     Cei șapte vor fi prezentați astăzi judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău cupropunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.