Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Băncile, obligate să afișeze la ATM toate costurile și comisioanele

Băncile, obligate să afișeze la ATM toate costurile și comisioanele

DISTRIBUIȚI

130809 – 26082014  – Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) propune emiterea unui ordin privind masuri de informare a consumatorilor de catre prestatorii de servicii de plata care desfasoara operatiuni de plata prin intermediul ATM-urilor.

Ordinul reglementeaza obligatiile prestatorilor de servicii, care efectueaza operatiuni de plata prin intermediul cardurilor de debit si a cardurilor de credit la terminalele ATM, de a informa consumatorii asupra tuturor comisioanelor, taxelor si oricaror altor tipuri de costuri pe care trebuie    sa le suporte consumatorul in legatura cu contractul de prestari servicii, potrivit unui comunicat al ANPC.

Astfel, pe ecranul  video al monitoarelor specifice terminalelor ATM, vor fi inscrise, in ordinea operatiunilor efectuate de catre consumator, toate informatiile legate de costurile tranzactiei (in suma exacta), dandu-i acestuia posibilitatea, de a renunta asupra efectuarii acesteia sau a  oricaror operatiuni ce presupun eliberare de numerar, transfer din cont, plata facturi, sau oricare alte servicii solicitate in mod expres de catre consumator si efectuate prin intermediul ATM.

Ordinul reglementeaza si situatiile de blocare/retinere a cardului de debit/credit la terminalul ATM propriu. Astfel prestatorii vor avea obligatia de a informa consumatorii, prin semnal video de avertizare pe ecranul terminalului, cu privire la termenul maxim in care consumatorul poate reintra in posesia cardului blocat/retinut şi cu privire la numarul de telefon la care consumatorul trebuie sa apeleze in cazul in care cardul a fost blocat/retinut, precum si intervalul orar in care consumatorul poate contacta prestatorul de servicii de plata.

Ordinul este in dezbatere publica, fiind afisat pe site-ul ANPC. Perioada de consultare/transmitere notificari este 1 – 11 septembrie 2014, se precizaează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.