Acasă Economie Bruxelles: UE poate contracara embargoul impus de Federația Rusă produselor alimentare

Bruxelles: UE poate contracara embargoul impus de Federația Rusă produselor alimentare

DISTRIBUIȚI

130492 – 08082014 – Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloș, precizează că ”politica agricolă comună dispune de instrumente noi și moderne pentru a-și sprijini producătorii, de îndată ce va fi necesar, inclusiv prin rezerva de criză, care poate fi deja mobilizată”, se arată într-o declarație a oficialului european referitoare la interdicția impusă de Federația Rusă exporturilor de produse alimentare din UE.

”Am încredere că sectorul nostru agricol are flexibilitatea necesară pentru a se reorienta rapid către noi piețe și oportunități. Dar trebuie să existe sprijin pentru ca această tranziție să se întâmple cât mai ușor. Acest lucru necesită un răspuns comun, la nivel european. Am discutat cu miniștrii agriculturii din întreaga Europă, și în special cu ministrul italian de resort, reprezentând președinția Consiliului UE. În contextul actual, cel mai important este să se reacționeze într-un mod proporțional și rapid atunci când situația o cere.

Ca de obicei când apar astfel de cazuri pe piață, am cerut deja Direcției Generale pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Comisiei Europene să creeze un grup de lucru care să analizeze impactul potențial în fiecare sector și să evalueze cum putem furniza în mod eficient un sprijin semnificativ, dacă și unde va fi nevoie”, se mai arată în declarația lui Dacioan Cioloș.

Joia viitoare urmează să aibă loc o reuniune a experți în probleme de piață agricolă comunitară din statele membre, în care se va discuta despre restricțiile anunțate de Rusia pentru produsele alimentare provenind din UE.  –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.