Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Adrian Năstase vorbește despre alegeri anticipate

Bucureşti: Adrian Năstase vorbește despre alegeri anticipate

DISTRIBUIȚI

130727 – 22082014 –  Adrian Nastase a fost eliberat conditionat joi seara, insa pentru fostul premier urmeaza o perioada de probatiune, in care i se vor restrictiona mai multe drepturi. Fostul premier va putea chiar sa paraseasca tara sau sa isi schimbe domiciulul, insa doar dupa ce anunta in prealabil autoritatile, potrivit Realitatea Tv.

In plus, Adrian Nastase nu va avea voie sa voteze si nici sa candideze, pentru ca instanta l-a mai condamnat pe Nastase la cinci ani de interzicerea unor drepturi, dupa executarea pedepsei cu inchisoarea.

Astfel, pe 6 ianuarie 2014, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au stabilit ca, dupa ce va executa pedeapsa cu inchisoarea, i se vor interzice anumite drepturi: dreptul de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice; dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat; dreptul de a ocupa o functie sau de a desfasura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii.

Adrian Nastase a sustinut o conferinta de presa din fata Penitenciarului Jilava, dupa ce a fost eliberat conditionat din inchisoare. Fostul premier a spus ca are mai multe „idei extravagante”, mentionand ca in Romania este nevoie de alegeri parlamentare anticipate si de „o lege a gratierii”.

„Ma bucur sa va salut, va multumesc ca ati venit in numar asa de mare. Asa cum vedeti, am ramas acelasi, incercarile din ultimii ani cred ca mai curand m-au intarit, am nevoie de ceva timp ca sa lamuresc proiecte pentru viitor. Vreau sa stau cu familia mea, le multumesc foarte mult pentru faptul ca in aceste luni au fost alaturi de mine. Am diverse idei extravagante, nici nu stiu daca o sa vi le spun, mai ales ca in ultimii zece ani ati dus-o bine fara mine, in ultimii trei ani si mai bine. In momentul de fata, statul are doar doua puteri: executiva – Guvernul si presedintele – si justitia. Ar mai nevoie de inca o putere. Ar fi nevoie de o a treia putere: legislativul. Ar fi nevoie de alegeri parlamentare anticipate anul viitor care sa rezolve probleme care acum nu au raspuns. E nevoie de revenirea la alegerile pe liste”, a spus Nastase.

Acesta a vorbit si de o lege a gratierii si a cerut o reforma in inchisori.

„O alta idee: am asteptat pana acum sa va comunic un lucru care mi se pare normal, mai ales dupa experienta din ultimii ani: cred ca ar trebui inteles un lucru simplu. Din cand in cand e nevoie de o lege de aministie fiscala, dar si o lege a gratierii. Ea trebuie sa fie inteleapta si facuta intr-un mod inteligent. Am o experienta directa cu cei care acum m-au salutat de la ferestre si vreau sa cred ca dincolo ce poate insemna rautatea, dorinta de razbunare, cred ca este important ca penitenciarul este o institutie depasita si este o fabrica pentru recidiva”, a mai declarat Nastase la iesirea din penitenciar.

El a subliniat ca se considera „o tinta”, fara insa a mentiona a cui tinta este.

„Eu reprezint o tinta care trebuie urmarita pe tot terenul. Nu mai sunt un om politic, dar ramane in mod evident o anumita dorinta, o nemultumire pe care am simtit-o si azi la Tribunalul Ilfov. Eu vreau ca cei care m-au vazut un adversar politic sa-si gaseasca alte tinte”, a mai spus Nastase.

Fostul premier le-a declarat jurnalistilor ca a primit o oferta de un guvern strain, fara insa a dezvalui despre ce guvern este vorba.

„Am primit oferte de la un guvern strain. Daca nu mai este nevoie in Romania de mine, asa cum au hotarat instantele, trebuie sa ma indrept spre altceva. In perioada urmatoare nu voi da interviuri”, a adaugat Adrian Nastase.

Fostul premier a marturisit ca are de gand sa isi deschida o firma de consultanta politica si le-a spus jurnalistilor ca nu mai face multe declaratii „pe gratis”.

„Nu voi renunta la barba, astept oferte sa joc intr-un film. As putea sa fiu consultant politic pentru televiziuni, am de gand sa ma intorc la catedra”, a mai declarat Adrian Nastase.

El i-a si ironizat pe jurnalistii care au transmis joi de la locuinta lui Zambaccian a lui Nastase.

„Sotia mea e la Cornu, felicitari, ati avut informatii foarte bune ca ati stat toata ziua la Zambaccian. Ati pazit imobilul, e un imobil de valoare”, a completat Nastase.

Adrian Nastase a fost eliberat conditionat, joi, dupa o decizie definitiva a magistratilor de la Tribunalul Ilfov.

Judecatorii au respins astfel contestatia procurorilor anticoruptie in cazul deciziei Judecatoriei Sectorului 4, prin care a fost admisa propunerea de eliberare conditionata a fostului premier.

Adrian Nastase a executat o treime din pedeapsa de patru ani si sase luni de inchisoare.

Pe 6 ianuarie 2014, Adrian Nastase a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si trei ani pentru santaj in dosarul „Zambaccian”. De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de inchisoare in dosarul „Trofeul calitatii”, din care a efectuat opt luni de detentie, fiind ulterior eliberat conditionat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.