Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Alte sancţiuni pentru munca “la negru”

Bucureşti: Alte sancţiuni pentru munca “la negru”

DISTRIBUIȚI

130431– 06082014 – ITM a depistat, într-o singură săptămână, aproape 200 de persoane care lucrau ”la negru”. În domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 1.665 de controale, din care 1.558 au fost pentru munca fără forme legale. S-au aplicat amenzi în domeniu de 1.643.000 lei din care 1.075.000 de lei pentru muncă “la negru”. Au fost sancţionaţi 384 de angajatori.      30 de persoane fizice au fost sancţionate contravenţional deoarece au acceptat să muncească fără forme legale de angajare. Dintre acestea 11 erau din judeţul Bihor. Pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane fără contracte individuale au fost înaintate 4 propuneri de cercetare penală. Dintre acestea, două au fost făcute de Inspectoratul teritorial de muncă Arad și celelalte două de  Inspectoratul teritorial de muncă Constanța.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1.257 de controale şi 758 de angajatori au fost sancţionaţi.

S-au aplicat  amenzi în valoare de 485.500 de lei. La 3 angajatori s-a dispus oprirea echipamentelor de lucru pentru că exista pericol de accidentare.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 34 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă, se precizează într-un comunicat al Inspecţiei Muncii. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.