Acasă Uncategorized București: Amnistie pentru mame și pensionari sau pentru ministrul Muncii?

București: Amnistie pentru mame și pensionari sau pentru ministrul Muncii?

DISTRIBUIȚI

plumb - ponta – 130337 – 01082014 – Legea privind amnistia financiara din cauza unor erori administrative va fi aplicată pentru persoanele care au beneficiat ilegal de diverse forme de sprijin financiar și care acum sunt obligate să restituie bani, a declarat vineri premierul Victor Ponta. În proiectul de lege pe care Ministerul Muncii a primit sarcina sa il redacteze, vor fi enumerate neregulile anterioare intrarii in vigoare a reglementarii și care intra sub incidenta acestei amnistii. ”Cine greșește de acum încolo, plătește”, a spus, ferm, Victor Ponta. Sub incidența acestei legi vor intra beneficiarii diverselor indemnizatii, ajutoare, alocatii, pensii, ajutoare de stat, care au primit sume suplimntare ”din diverse cauze”. Guvernantii insista ca este vorba doar despre greseli administrative, nicidecum penale.

Întrebat dacă pensionarii vor beneficia de amnistie indiferent dacă au dat mită sau nu pentru a primi pensii, Ponta a evitat raspunsul direct și lansând o comparație între amnistia fiscală și cea penală.

Premierul a mai precizat că i se pare incorect ca după cinci ani să-i ceri unei mame să dea niște bani pe care i-a primit, motivând că ”nu i-a furat, nu i-a luat cu forța din casieria agenției”. ”I-au fost dați și, dacă s-au făcut asemenea greșeli, cred că nu poți să vii după atâția ani și să le ceri oamenilor să dea banii înapoi. Se întâmplă în cazul instituțiilor publice și aici lucrurile poate reușim să le facem cu mai multă gândire. Până la urmă e o aberație, trebuie să reparăm lucrurile care s-au făcut prost”, a mai precizat șeful Executivului. Ceea ce nu a spus premierul, dar a afirmat-o explicit ministrul Muncii, este că perioada în care s-a descoperit că au fost făcute aceste greșeli de calcul este 1 inuarie – 30 iunie 2014, deci în perioada mandatului său. Și nu, nu mamele sunt de vină, ci funcționarii care au aplicat eronat legea sau au greșit calculele.

Ponta cerea joi seara o soluţie pentru pensionarii cercetaţi pentru că au încasat sume ilegale. După ce cinci dintre aceştia şi-au pus capăt zilelor, speriaţi că ar putea fi obligaţi să restituie banii pe care i-au încasat ilegal timp de mai mulţi ani, şeful Executivului spunea că trebuie găsită o soluţie pentru a le şterge datoriile. Vineri a venit, așadar, cu precizări şi a introdus în această discuţie şi cazul mamelor care ar trebui să dea bani înapoi statului.

Ponta nu vorbește însă de faptul că greșelile au fost făcute de angajații statului și că aceștia sunt de fapt să plătească, amnistia fiind, de fapt, pentru aceștia. Cei care au primit sume în plus nu pot avea nicio vină întrucât sumele nu au fost stabilit de ei, ci de angajații statului, coordonați de ministrul Rovana Plumb. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.