Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Avocatul lui Voiculescu contestă în instanţă confiscarea bunurilor puse sub sechestru

Bucureşti: Avocatul lui Voiculescu contestă în instanţă confiscarea bunurilor puse sub sechestru

DISTRIBUIȚI

130587 – 14082014 –  Maria Vasii, unul dintre avocatii familiei Voiculescu, a anuntat miercuri, ca a contestat confiscarea bunurilor puse sub sechestru in dosarul ICA.

Reprezentantii proprietarilor si chiriasilor terenurilor si cladirilor confiscate in dosarul ICA au fost citati, miercuri, la sediul DNA, pentru a fi instiintati oficial cu privire la instituirea sechestrelor, informeaza B1TV.

Procedural, urmeaza ca Ministerul Finantelor sa treaca la executarea sechestrelor, prin intermediul ANAF, institutie care sustine ca nu a primit decizia finala data vineri de Curtea de Apel Bucuresti, informeaza sursa citata.

La iesirea din sediul DNA, Maria Vasii, care le-a reprezentat pe fiicele lui Dan Voiculescu, le-a spus jurnalistilor ca a contestat in instanta executarea sechestrului, urmand ca motivele sa fie cunoscute de opinia publica in curand.

„Masura nu are fundament legal”, a opinat avocata.

Intrebata daca exista riscul ca posturile de televiziune detinute de familia Voiculescu sa se inchida din cauza masurii impuse de instanta, avocata a negat.

„Sub nicio forma nu se putea discuta de o asemenea ipoteza (…) una din opozitiile noastre este si ca bunurile trebuiau evaluate si individualizate in teren. Masura sechestrului despre care discutam astazi e doar o notare in cartea funciara si nu antreneaza alte consecinte juridice fata de terti”, a explicat Maria Vasii.

In plus, aceasta a declarat ca avocatii familiei Voiculescu nu au fost contactati pana acum de Ministerul Finantelor.

„Nu avem alte cunostinte despre un alt demers. Nu ne-a fost adusa la cunostinta nicio alta procedura. E primul demers despre care aflam astazi”, a explicat ea.

In ceea ce il priveste pe Dan Voiculescu, avocata a spus ca nu a discutat cu el dupa ce a ajuns in penitenciar, dar a aflat de la colegi ca are „starea de spirit a unui condamnat care nu isi intelege condamnarea si are convingerea ca procesul sau a iesit din tipare”.

„Confiscarea e departe. Avem deschise caile de atac (…) Asteptam decizia judecatorilor, speram ca va fi inainte de confiscarea efectiva”, a conchis aceasta.

Vineri, completul de doi judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti care a decis condamnarea la ani grei de inchisoare ca invinuitilor din dosarul ICA a mai hotarat sa puna sechestru asigurator pe conturile si bunurile lui Dan Voiculescu, precum si sa confiste mai multe imobile apartinandu-i acestuia sau familiei, pentru recuperarea prejudiciului de circa 60 de milioane de euro.

Valorificarea bunurior confiscate, printre care si sediile Grivco si Antena Group, va trebui facuta de statul roman prin intermediul ANAF, care poate decide ulterior fie vanzarea, fie inchirierea lor. In acest ultim caz, statul va trebui sa decida ce chirie va cere de la proprietarii televiziunilor din trustul Intact. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.