Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Căldura întârzie trenurile

Bucureşti: Căldura întârzie trenurile

DISTRIBUIȚI

130553 – 12082014 – Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” SA informeaza ca in perioada caniculara, de marti pana joi, conform avertizarilor meteo de la Administratia Nationala de Meteorologie, vor fi introduse limitari de viteza in circulatia trenurilor din cauza temperaturilor ridicate care se inregistreaza in aer si implicit la nivelul solului.

„Astfel, in data de 12 august, incepand cu ora 11.30, viteza de circulatie a trenurilor de marfa si de calatori se reduce cu 10-50 km/h fata de viteza normala, pe anumite sectii de cale ferata. Aceasta masura este necesara in perioadele caniculare pentru ca traficul feroviar sa se desfasoare in conditii de siguranta. Prin aplicarea acestei masuri se vor inregistra intarzieri la destinatie, in medie, de 30-40 de minute/tren, functie de traseul trenului din graficul de circulatie. In cazul trenurilor de lung parcurs, care tranziteaza mai multe judete aflate sub averizarea ANM de canicula este posibil sa apara intarzieri mai mari, de pana la 50-60 de minute/tren”, se arata in comunicatul CFR.

Masura de reducere a vitezelor de circulatie, in anumite intervale de timp in care temperaturile depasesc limitele normale, este o masura obligatorie pentru siguranta traficului feroviar si, de asemenea, este aplicata de toate administratiile de cale ferata, la nivel European, se precizeaza in comunicat.

„Este important de mentionat ca in perioada de canicula temperaturile inregistrate in sina depasesc 50 de grade C”, se mai arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, in perioadele caniculare, personalul de intretinere a caii ferate efectueaza revizii suplimentare pe intreaga retea feroviara (insotiri de trenuri, verificari directe ale caii, masurarea si inregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor in sina etc). – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.