Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Consiliul concurenţei a autorizat preluarea Lemarco Cristal srl şi Zahărul Lieşti...

Bucureşti: Consiliul concurenţei a autorizat preluarea Lemarco Cristal srl şi Zahărul Lieşti de către Agrana Zucker Gmbh

DISTRIBUIȚI

130878 – 28082014 – Consiliul Concurenţei anunţă că a autorizat operaţiunea de concentrare economică prin care Agrana Zucker GmbH din Austria a preluat activele companiilor Zahărul Liești şi Lemarco Cristal. Tranzacţia a fost autorizată cu condiţia respectării unor angajamente asumate voluntar de Agrana Zucker.

Astfel, Agrana și-a asumat obligația ca pe o perioadă de 5 ani să nu achiziţioneze nici o altă fabrică de zahăr de la alţi jucători din România.

De asemenea, Agrana s-a angajat, ca până la data de 30 septembrie 2017,  să transfere către procesatorii de zahăr brut anumite licenţele de import obținute în baza statutului de rafinărie cu activitate permanentă al fabricilor Liești și Urziceni.

„Prin transferul licențelor de import către alți producători de zahăr, în condiții nediscriminatorii, Agrana asigură concurenților accesul la surse alternative de aprovizionare cu materie primă ieftină. Aceasta va permite celorlalți producători de zahăr să concureze efectiv și durabil cu Agrana. Totodată, transferul licențelor elimină posibilitatea consolidării poziției Agrana pe piața achiziției de materie primă”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Agrana și-a luat angajamentul de a transmite autorității de concurență un raport anual, în cazul în care transferul licențelor nu va fi posibil, iar Agrana le va utiliza în nume propriu. Raportul trebuie să cuprindă informații privind zahărul brut importat în baza acestor licențe, precum și informații privind prețul mediu trimestrial pentru zahărul alb din orice altă sursă, la poarta fabricii.

“Acest angajament reprezintă un angajament comportamental, modalitate prin care Consiliul Concurenței va monitoriza activitatea entității nou formate și care va inhiba orice încercare de afectare a consumatorului prin creșterea prețurilor în retail”, a mai declarat preşedintele Consiliului Concurenţei. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.