Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Cristian Diaconescu, independent

Bucureşti: Cristian Diaconescu, independent

DISTRIBUIȚI

130633 – 18082014 – Cristian Diaconescu a anuntat, luni, ca demisioneaza din PMP si va candida in calitate de independent la alegerile prezidentiale din toamna. Diaconescu a precizat ca ramane membru al Fundatiei Miscarea Populara, al carui presedinte este.    Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte de presa la care Cristian Diaconescu a reamintit ca in urma cu mai bine de o luna i s-a facut „onoarea” de a fi desemnat in mod statutar candidat la presedintie al PMP.

„Am luat foarte in serios acest demers, este o repsonsabilitate enorma in ceeea ce priveste candidatura la presedintia Romaniei, tara confruntata cu probleme foarte serioase, si de natura interna, dar si in ceea ce priveste securitatea internationala. In baza acestei investiri am facut un angajament, care sunt deosebit de onorat sa constat ca a fost sprijinit inclusiv de presedintele Traian Basescu”, a declarat Cristian Diaconescu, reamintind ca angajamentul sau se referea la continuarea programului actualului presedinte in ceea ce priveste sprijinirea statului de drept, modernizarea statului sau politica externa.

„Vreau sa fac aceasta precizare pentru ca, in ceea ce priveste continuitatea unor politici, functionarea statului, predictibilitatea unei tari, partenerii nostri sunt foarte interesati de abordarile preliminare chiar si ale candidatilor la presedintie. Mi-am luat angajamentul in discutiile avute la Washington, la Berlin si in alte capitale (decidenti politici extrem de relevanti) ca voi continua acest proces de modernizare a Romaniei, de pastrare a noastra a tuturor pe linia solidaritatii depline cu familia occidentala”, a mai declarat Cristian Diaconescu.

Cristian Diaconescu a reamintit ca in urma cu cateva zile „cativa colegi din PMP au initiat un proces public avand drept scop schimbarea candidatului la Presedintie”.

„Nu am fost informat in legatura cu eventualele preocupari ale colegilor, nu au avut o discutie preliminara cu mine. Am vazut din presa si din unele atitudini de campanie ca au intentia de a schimba candidatul la presedintie. Le multumesc celor din PMP care m-au ajutat in campania desfasurata pana acum, sunt oameni buni, frumosi, adevarati, care spun adevarul si nu accepta minciuna. M-a deranjat minciuna, dar raman consecvent, nu voi intra in polemici (…) E normal ca un partid sa decida sau sa revina asupra unei decizii politice, dar in egala masura sa suporte si consecintele acestor decizii. In momentul in care Romania are nevoie de stabilitate, ar trebui ca fortele politice din Romania sa fie cat se poate de ferme (…) Din statutul de candidat oficial, statutar decis la un congres, am vazut in presa ca am devenit o noua propunere pentru a fi discutata”, a mai declarat Cristian Diaconescu.

„Din experienta politica pe care o am, astfel de conflicte, de dispute, mai ales purtate in zona publica, creeaza confuzie, nedumerire, demotivare in randul cetatenilor, dar si membrilor de partid. Considerand ca orice noua decizie, evaluare publica, nu isi au rostul, respectand ceea ce se prefigureaza imi anunt candidatura de independent la presedintia Romaniei.

In mod evident nu voi mai fi membru al PMP, e o chestiune de consecventa. Raman presedintele fundatiei Miscarea Populara, este organizatia neguvernamentala pe care am infiintat-o si pe care am sustinut-o cat se poate de ferm”, a anuntat Cristian Diaconescu.

Intrebat de jurnalisti daca are sprijinul presedintelui, care a fost unul dintre primii semnatari pe lista sa de sustinatori la prezidentiale, Diaconesc a spus: „Nu stiu, este o intrebare pe care va rog sa o puneti presedintelui. Sper ca acest lucru se va intampla”.

Pe de alta parte, intrebat daca ar putea reveni in PMP in cazul in care partidul va decide sa il sustina la prezidentiale, Cristian Diaconescu a spus ferm: „Nu, raman independent!”, dar a adaugat ca nimic nu va impiedica PMP sa ii sustina candidatura.

In ceea ce priveste programul cu care va cere votul electoratului, acesta a anuntat ca il va prezenta public foarte repede.

„Intentionam sa ies cu un program de tara, o sa il revad din perspectiva noii calitati. In maxim 48 de ore il veti vedea”, a precizat acesta. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.