Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Cristian Diaconescu nu mai candidează

Bucureşti: Cristian Diaconescu nu mai candidează

DISTRIBUIȚI

130879 – 28082014 – Cristian Diaconescu a anuntat, joi, ca renunta la candidatura independenta la prezidentiale si o va sprijini pe Elena Udrea, candidatul PMP la functia de presedinte al Romaniei, in campania electorala.

Presedintele Fundatiei Miscarea Populara a explicat, intr-o conferinta de presa tinuta impreuna cu Elena Udrea, ca situatia interna „extrem de complicata” si situatia internationala impun o „atitudine solidara”.

„Consider ca proiectul presedintelui Traian Basescu in legatura cu modul in care statul roman sprijinit pe institutii puternice poate deveni un stat modern, trebuie incurajat si sprijinit atat de   Fundatie, cat si de PMP”, a mai explicat Cristian Diaconescu, apreciind ca era o „aventura” ideea de a imparti electoratul presedintelui.

De asemenea, acesta a sustinut ca decizia anuntata astazi este „un raspuns clar in fata agresiunii asupra statului de drept” manifestata de Guvernul Ponta prin adoptarea ordonantei de

urgenta care permite migrarea primarilor, pe care a catalogat-o ca „ilegala, imorala si contraproductiva pentru sensul democratic al Romaniei”.

Cristian Diaconescu a sustinut ca Fundatia Miscarea Populara o va sprijini pe Elena Udrea in „demersul sau legat de castigarea presedintiei”.

„E un anunt cat se poate de natural (…) Solidaritatea intre candidati, fortele politice, trebuie sa prevaleze in fata unei agende personale”, a mai spus acesta.

„Am un angajament cu Traian Basescu si il duc pana la capat; si astazi ma aflu in acest angajament”, a subliniat Cristian Diaconescu.

De asemenea, acesta le-a cerut si altor candidati ai dreptei „sa se gandeasca la solidaritate”.

La randul sau, Elena Udrea a spus ca presedintele FMP „dovedeste in felul acesta ca este un adevarat om de stat”, pentru ca „interesul national este de a-l opri pe Victor Ponta de a deveni presedinte al Romaniei”. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.