Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Editorii au sesizat DNA în legătură cu licitaţia pentru manuale digitale

Bucureşti: Editorii au sesizat DNA în legătură cu licitaţia pentru manuale digitale

DISTRIBUIȚI

130719 – 21082014 – Mai multe edituri au sesizat DNA cu privire la licitatia pentru manuale digitale, a anuntat Federatia Editorilor din Romania (FER).

Ana Munteanu, reprezentanta editurii Aramis, a declarat ca sesizeaza DNA „pentru vicierea rezulatelor licitatiei si pentru suspiciunea ca dincolo de aceasta licitatie exista interese mult mai mari”.

Cosmin Malureanu, directorul editurii Ascendia Design, a anuntat ca „sunt 17 contestatii la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), la Consiliul Concurentei, la Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), la Directia Nationala Anticoruptie (DNA)”. „Toata piata de carte care s-a considerat nedreptatita a contestat licitatia pentru manuale”, a afirmat Malureanu joi, 21 august, in cadrul unei conferinte de presa organizate de catre Federatia Editorilor din Romania (FER).

„Au fost probleme la deschiderea ofertelor, unde Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE – organism aflat in subordinea Ministerului Educatiei si autoritatea contractanta in cadrul licitatiei – n.r.) si-a asumat in scris fraudarea procedurii, pentru ca in procesul verbal de deschidere a ofertelor se stipuleaza: ‘Avand in vedere faptul ca la mai multi ofertanti prezentarea ofertei nu a respectat intru totul prevederile din fisa de date, aceste inexactitati neconducand la deconspirarea vreunui element in aceasta etapa neafectand cursul deschiderii ofertelor, pentru a crea cadrul liberei concurente comisia a decis inregistrarea tuturor ofertelor'”, a sustinut Cosmin Malureanu.

Acesta a declarat ca in cadrul licitatiei „au fost folosite instrumente de evaluare in mod ilegal”, facand referire la un criteriu existent in cadrul unui ordin de ministru si aplicat in cadrul licitatiei, desi „nu se gasea si in caietul de sarcini”. „Comisia a acceptat oferte cu preturi suspecte de dumping, au fost descalificate oferte pe criterii tehnice triviale (…), ne-am lovit de refuzul furnizarii propriei fise de evaluare in timp util pentru a putea contesta rezultatul (…), au refuzat sa ne furnizeze competentele evaluatorilor. Licitatia a fost profund viciata, deliberat sau in urma unor abateri grave”, a continuat directorul editurii Ascendia Design, care a participat la licitatie si nu se afla printre castigatori, pana la solutionarea contestatiilor. Malureanu a precizat ca problemele au fost sesizate in cele 17 contestatii depuse. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.