Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucuresti: Embargoul rusesc afectează fermierii români. Se cere intervenția UE

Bucuresti: Embargoul rusesc afectează fermierii români. Se cere intervenția UE

DISTRIBUIȚI

130524 – 11082014 – Producătorii români de legume și fructe au de suferit din cauza embargoului impus de Federația Rusă importuilor alimentare din statele UE. Potrivit lui Aurel Tănase, director al Organizației Interprofesionale Naționale Prodcom Legume-Fructe,  producătorii români pierd o piață de desfacere, iar legumele și fructele destinate inițial pieței rusești au luat calea pieței românești blocând comerțul intern și intracomunitar pentru operatorii români. Zeci de tiruri sunt întoarse din Federația Rusă spre țările UE, iar o parte dintre acestea vor intra pe piața din România.

Din acest motiv, ei cer Ministerului Agriculturii să notifice Comisia Europeană cu privire la pierderile înregistrate.

Tănase a mai spus că Ministerul Agriculturii ar trebui evalueze urgent pagubele. ”Cerem ca măsurile compensatorii care se vor aplica pentru țările Comunității Europene – Olanda, Franța, Grecia, Italia – să fie aplicate și în România. Noi nu suntem paria”, a spus Barbu Valentin, președinte al Asociației de Pomicultură din România. Acesta a amintit și că există ferme care au accesat fonduri europene, care presupun anumite performanțe și care s-ar putea să nu fie duse la bun sfârșit din această cauză.

Producătorii de legume și fructe au declarat că în acest moment nu pot preciza dimensiunea pagubelor, dar din primele estimări acestea ar putea ajunge la sute de milioane de euro. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.