Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Fonduri europene de peste 25 milioane euro pentru achiziţia de angiografe

Bucureşti: Fonduri europene de peste 25 milioane euro pentru achiziţia de angiografe

DISTRIBUIȚI

130576 – 13082014 – Ministerul Fondurilor Europene a anunţat Ministerul Sănătăţii că a lansat în consultare publică documentele necesare pentru iniţierea unei competiții în cadrul POS Creșterea Competitivității Economice, axa prioritară 2, pentru acordarea de fonduri în valoare de 25 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare – dezvoltare existente şi crearea de noi infrastructuri: laboratoare, centre de cercetare.

Obiectivul competiţiei este acela de achiziționare de angiografe prin proiect în vederea efectuării de cercetări în domeniul/ domeniile de interes național identificate pentru aceastăcompetiție, cu scopul diagnosticării unor leziuni cu potențial evolutiv invalidant sau letal, respectiv pentru angioarhitectonica tumorilor maligne, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.

„Vrem ca pacienţii din România săbeneficieze de acces la cele mai noi tehnologii în domeniul medical. Beneficiari vor fi în primul rând pacienţii, iar rezultatul proiectului va fi acela că vom reuşi să salvam vieţi”, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Categoriile de solicitanţi elibigibli sunt instituțiile publice sau de drept public de interes național cu activitate de cercetare în domeniul sănătății. Solicitanții trebuie să respecte definiţia organizaţiilor de cercetare conform Cadrului Comunitar de ajutor de stat pentru cercetare, dezvoltare și inovare (C198/2014).

Competiția va fi lansată la sfârșitul lunii august 2014 de către Organismul Intermediar pentru Cercetare din cadrul POS CCE. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.