Acasă Anchete Bucureşti: Fostul director general al CE Rovinari, urmărit penal pentru un prejudiciu...

Bucureşti: Fostul director general al CE Rovinari, urmărit penal pentru un prejudiciu de 84 milioane lei în cârdăşie cu Dan Şova

DISTRIBUIȚI

CE Rovinari130688 – 20082014 Procurorii DNA au extins ancheta în cazul Rovinari și asupra lui Dan Ciurel, fost director al Direcției Investiții și director general al CE Rovinari, pe care îl acuză de abuz în serviciu și obținere de foloase necuvenite.

Potrivit unui comunicat al DNA, în 2007, Ciurel a făcut demersuri pentru încheierea unui contract de asistență juridică cu cabinetul de avocatură „Șova și Asociații”. Ulterior, acesta a prelungit contractul printr-un un act adițional, suplimentând cu 200.000 lei valoarea inițială. De asemenea, printr-un al doilea act adițional, valoarea contractului a fost majorată cu alte 711.240 lei și cu alte 310.000 lei, printr-un al treilea act adițional.

Ulterior, în calitate de director general și ordonator de credite al CER, Ciurel a încheiat în februarie 2008, un alt contract de asistență, în contextul unui litigiu dintre CER și ICM – SC pentru Închiderea – Conservarea Minelor SA, cu încălcarea dispozițiilor privind buna gestiune financiară, cu „Șova și Asociații”. În urma încheierii acestui contract, CER a fost prejudiciat cu peste un milion de lei (cea mai mare parte a sumei – 977.463,88 lei – reprezentând comision de succes).

Câteva zile mai târziu, la data de 19 februarie 2008, Ciurel, tot în calitate de director general al CER, fără mandatul AGA sau al Consiliului de Administrație, a încheiat cu ICM o tranzacție prin care CER se obliga să achite către ICM suma totală de 82.139.822 lei în termen de cinci ani, conduită infracțională în urma căreia Complexul Rovinari a fost prejudiciat cu 82.139.822 lei, corelativ obținerii unui folos necuvenit de către lichidatorul judiciar.

Prejudiciul total cauzat Complexului Energetic Rovinari de Ciurel prin activitățile descrise se ridică la aproximativ 84 milioane lei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.