Acasă Politic Bucureşti: Guvern: 100 milioane lei pentru amenajări hidrologice şi combaterea inundaţiilor

Bucureşti: Guvern: 100 milioane lei pentru amenajări hidrologice şi combaterea inundaţiilor

DISTRIBUIȚI

 – 130320 – 01082014 –  Autoritatile din judetele Gorj, Valcea, Arges, Olt, Teleorman si Prahova, zone afectate de inundatiile recente, vor primi o suma totala de 50 milioane lei, iar Ministerul Mediului va primi aceeasi suma, sub forma de credite de angajament, pentru amenajari hidrologice si combaterea inundatiilor, a decis Guvernul in sedinta de joi.Premierul Victor Ponta a precizat ca suma de 50 milioane lei pentru cele sase judete va fi alocata imediat dupa aprobarea rectificarii in sedinta de Guvern, iar ulterior vor fi alocate fonduri si pentru judetele Caras-Severin si Timis.

Ponta a precizat ca, la rectificare, Ministerul Mediului va primi 50 milioane de lei sub forma de credite angajamente pentru amenjari hidrologice, proiectul de rectificare prevazand initial o reducere a fondurilor ministerului cu 25 milioane lei.

„La ministerul Mediului, care urma sa piarda 25 milioane lei, primiti 50 milioane credite de angajament pentru lucrari de data asta clar tintite pe zona de amenajari si de combatere a inundatiilor si, daca e nevoie de mai mult, punem din nou in continuare in asa fel incat sa ne apucam de anul acesta de lucrurile care sunt cele mai urgente (…) Pentru Ministerul Mediului am luat 25 si am dat 50, deci e bine, nu e suficient, dar e mai bine decat sa taiem”, a spus Ponta.

El a adaugat ca de la rezervele de stat au fost scoase materiale, alimente si paturi pentru persoanele afectate de inundatii care se pot intoarce la casele lor, iar imediat dupa incetarea ploilor se va trece la repararea drumurilor, podurilor si podetelor distruse. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.