Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Importante forțe de ordine mobilizate de Sfânta Maria Mare

Bucureşti: Importante forțe de ordine mobilizate de Sfânta Maria Mare

DISTRIBUIȚI

130600 – 14082014 – În zilele 15, 16 şi 17 august, pe durata minivacanţei de Sfânta Maria Mare, MAI va mobilizat peste 20.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră pentru asigurarea ordinii publice, a anunţat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog. În plus vor fi pregătite 13 elicoptere pentru urgenţele medicale, supraveghea traficului rutier şi sprijin aerian în cazul unor misiuni.

În cele trei zile vor fi scoşi în stradă 12.200 de poliţişti, care vor acţiona cu peste 2.300 de autospeciale. De asemenea, Poliţia Rutieră va scoate în stradă toate radarele pe care le are în dotare.

În minivacanţa de Sfânta Maria Mare, poliţiştii vor lucra în două şi trei schimburi şi vor avea pe drumurile naţionale şi judeţene 420 de radare.

Peste 3.800 de jandarmi vor fi concentraţi în special în zonele în care vor avea loc slujbe religioase, concerte sau alte evenimente, în condiţiile în care doar vineri, de Sfânta Maria Mare, în ţară sunt programate aproximativ 200 de manifestări religioase şi culturale, la care sunt aşteptaţi peste 400.000 de participanţi.

IGSU va lucra cu aproximativ 2.000 de angajaţi, pregătiţi să intervină în cazul producerii unor evenimente şi care vor supraveghea manifestările care implică un public numeros.

Pentru intervenţia medicală de urgenţă vor fi pregătite 350 de autospeciale SMURD și 745 de echipaje de ambulanţă.

Inspectoratul General de Aviaţie are pregătite 13 elicoptere, dintre care şase pentru intervenţie în caz de urgenţe medicale.

De asemenea, la nevoie, Poliţia de Frontieră va suplimenta efectivele, pentru evitarea aglomeraţiei, a precizat purtătorul de cuvânt al MAI. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.