Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Mai mulţi bani pentru prevenirea, supravegherea şi controlul HIV/SIDA

Bucureşti: Mai mulţi bani pentru prevenirea, supravegherea şi controlul HIV/SIDA

DISTRIBUIȚI

130778 – 25082014 – Ministerul Sănătăţii anunţă că a suplimentat bugetul Programului Naţional de Prevenire, Supraveghere şi Control HIV/SIDA cu peste 87.000.000 lei, întreg bugetul programului ajungând la suma de 214.144.000 lei pentru anul acesta.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a verificat luni, într-o videoconferinţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică şi coordonatorii de program modul de derulare al programului.

La videoconferinţă au participat şi reprezentanţii pacienţilor.

„Printr-un efort financiar am reuşit ca la rectificarea bugetară să asigurăm fondurile necesare tratamentului integral al bolnavilor cu HIV/SIDA, fără sincope, pentru această perioadă. Fondurile ajung până în luna decembrie, în funcţie de situaţia fiecărui judeţ. Pregătim o nouă suplimentare de fonduri pentru lunile decembrie-ianuarie, la următoarea rectificare bugetară din toamnă, astfel încât să asigurăm tratamentul bolnavilor fără discontinuităţi”,  a declarat Nicolae Bănicioiu.

După eveniment, ministrul Bănicioiu i-a informat pe reprezentanţii pacienţilor că, începând de anul viitor, Ministerul Sănătăţii intenţionează se organizeze licitaţii naţionale centralizate pentru achiziţionarea de medicamente şi materiale sanitare pentru o serie de programe naţionale, printre care şi Programul Naţional HIV/SIDA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.