Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Mai puţin oameni muşcaţi de câini

Bucureşti: Mai puţin oameni muşcaţi de câini

DISTRIBUIȚI

130877 – 28082014 – Coordonatorul Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), Razvan Bancescu, a prezentat joi, intr-o conferinta de presa, evolutia planului de masuri privind gestionarea cainilor fara detinator din Capitala, aratand ca, in prezent, numarul incidentelor s-a redus cu 84%.

Potrivit datelor furnizate de Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals, daca in iulie 2013 se inregistra un numar de 849 de persoane muscate de caini, in iulie 2014, numarul acestora a scazut la 132.

“Luna trecuta s-a inregistrat cel mai mic numar de muscaturi din ultimii 10 ani. Mai mult decat atat, termenul de solutionare a sesizarilor primite de la bucuresteni a fost redus cu 80 %. Daca in urma cu un an timpul de raspuns era de 45 de zile, acum echipajele ASPA intervin in maximum 5 zile de la primirea sesizarii. Le multumim cetatenilor Capitalei pentru ca au inteles cat de important este sa sesizeze Autoritatea de prezenta cainilor pe strazi”, a declarat Razvan Bancescu.

Acesta a explicat ca“ haitele au reprezentat prioritate 0 pentru echipajele ASPA, reusindu-se pana acum capturarea a 95% dintre acestea”.

Pana in acest moment au fost capturati 34.000 de caini de pe strazile Capitalei, dintre care 16.000 au fost adoptati, 16.000 au fost eutanasiati, restul de 2000 aflandu-se in adaposturi”.

In acest moment, Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor are o echipa de interventie disponibila pentru urgente 24 de ore din 24, 7 zile din 7. In total, ASPA actioneaza cu 15 echipe (90 de oameni) in doua schimburi (zi si noapte).

Planul pentru gestionarea cainilor fara detinator prevede si sterilizarea cainilor cu stapan, astfel, din august 2013 pana in iulie 2014 au fost sterilizati gratuit 9500 de caini cu stapan in cabinetele aflate in parteneriat cu Municipalitatea.

Cetăţenii pot suna non-stop la numarul de telefon 021/9844 pentru a sesiza prezenta cainilor pe strazile Capitakei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.