Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Mirel Palada face precizări

Bucureşti: Mirel Palada face precizări

DISTRIBUIȚI

130807 – 26082014  – Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, îl acuză pe preşedintele Traian Băsescu că “ori ascunde fapte de coruptie, ori minte” cu referire la declaratia purtatorului de cuvant al Presedintiei potrivit careia “Traian Basescu nu a facut nicio sesizare la Directia Natională Anticoruptie cu privire la atribuirea lucrarii la Autostrada Comarnic – Brasov”.

“La investirea noului ministru al Transporturilor, Ioan Rus, presedintele Traian Basescu a afirmat urmatoarele: Atentionez ca mergeti intr-un minister cu probleme. Acolo ar trebui sa fiti atent in mod deosebit la premisele de contractare a Autostrazii Comarnic-Brasov. Din informatiile mele, deja s-au produs acte de coruptie. Presedintele Romaniei se afla intr-una din urmatoarele situatii: fie are cunostinte despre fapte de coruptie implicate intr-un proiect public important de infrastructura si nu sesizeaza organele abilitate ale statului – in speta DNA, fie s-a folosit de un neadevar pentru a forta blocarea acestui proiect. Cu alte cuvinte, ori ascunde fapte de coruptie, ori minte! Ambele posibile explicatii ale comportamentului presedintelui Romaniei sunt inacceptabile pentru un demnitar al statului roman si cu atat mai mult pentru cel mai important om in stat, motiv pentru care ii solicit oficial explicatii suplimentare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, ca presedintele Traian Basescu, a sesizat DNA cu privire la atribuirea lucrarilor la autostrada Comarnic-Brasov.

„Si mai e un caz care recunosc ca-mi sta pe suflet si de care nu ma las cat sunt prim-ministru si daca oi fi presedinte: Comarnic-Brasov, parteneriat public-privat, sa facem din banii altora. Un an si doua luni am negociat, am facut toate procedurile, am trimis la Eurostat, am facut absolut tot. Trebuia sa semnam contractul. A iesit domnul Basescu, tineti minte, la investitura domnului Rus, si a zis: ‘Vedeti, coruptie!'”, a spus Ponta, la RTV.

„Si a facut sesizare la DNA. Atentie, a facut sesizare pentru un contract pe care noi nu l-am semnat. Deci el a zis: Va spun eu ca astia-s niste corupti !. DNA, daca primeste sesizare, sigur, s-a

dus si a intrebat: Ati semnat vreun contract?. Nu, nu am semnat inca. O sa-l semnam!. Aaa… ca ne-a zis domnul Basescu ca atunci cand o sa-l semnati o sa fie ceva..’„, a adaugat Ponta.

El a spus ca in astfel de actiuni se vede „foarte multa rautate” precum si mentalitatea lui Traian Basescu, care a ramas celebru in Romania prin faptul ca, atunci cand era ministru al Transporturilor, a spus ca Romania nu are nevoie de autostrazi.

„Eu vreau sa semnam si sa facem Comarnic-Brasov, pentru ca Romania nu se va dezvolta pana cand nu reusim sa trecem din Bucuresti in Transilvania pe autostrada”, a mai spus Ponta.

In replica, purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea, a precizat, marti, ca presedintele Traian Basescu nu a facut nicio sesizare la DNA cu privire la atribuirea lucrarii la Autostrada Comarnic -Brasov, asa cum, „in mod mincinos”, a afirmat premierul Victor-Viorel Ponta.

„In discursul sustinut la investirea in functie a ministrului Transporturilor, domnul Ioan Rus, in data de 25 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, domnul presedinte Traian Basescu a atentionat asupra unor suspiciuni din timpul procedurii de atribuire a acestor lucrari, suspiciuni care au provocat retragerea a doua banci europene extrem de importante care, in mod uzual, finanteaza proiecte in Romania”, a adaugat Oprea. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.