Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Număr mare de donatori la centrele de transfuzii

Bucureşti: Număr mare de donatori la centrele de transfuzii

DISTRIBUIȚI

130777 – 25082014 – Ministrul Nicolae Bănicioiu mulțumește celor care au răspuns apelului Ministerului Sănătății și care s-au prezentat în număr mare la centrele de transfuzii sanguine.

“Numărul mare de donatori a fost pentru noi un semnal că e nevoie să reînfiinţăm  centrele de donare în spitale. Românii au dovedit că sângele apă nu se face. Le mulţumesc de asemenea colegilor mei, miniştrii cabinetului Ponta, care s-au alăturat acestei campanii. Am încredere că acest  gest civic va deveni unul constant, astfel încât multe vieţi să poată fi salvate. În numai trei zile am reuşit să avem în centrele de donare de trei ori mai mulţi donatori decât în zile obişnuite”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a anunţat, joi, că va reînfiinţa centrele mari de donare din spitale, închise acum trei ani, începând cu Spitalul Fundeni, în septembrie, şi continuând cu Spitalul Universitar şi Spitalul Bagdasar din Bucureşti.

Campania de donare va continua şi în perioada următoare. Cei care vor să ofere sprijin semenilor se pot prezenta la sediile centrelor de transfuzii sau la spitalele unde se colectează sânge.

Cu actul de identitate se vor prezenta la recepţie şi vor completa un chestionar, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii. Următoarea etapă o constituie triajul medical, care presupune şi examenul clinic. În funcţie de rezultatul analizelor, li se comunică dacă pot sau nu dona sânge.

Pentru a putea fi donator, trebuie să ai între 18 şi 60 de ani, greutate peste 50 kg, puls regulat, 60 -100 bătăi/minut, tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg, să nu fi suferit în ultimele şase luni intervenţii chirurgicale, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării, să nu fi sub tratament pentru diferite afecţiuni (hipertensiune, boli de inima, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine.

Totodată, donatorii nu trebuie să aibă sau să fi avut următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie şi alte boli neurologice, boli psihice, tuberculoză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele (psoriazis,vitiligo), se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.