Acasă Cultura/Media Bucureşti: ONG-urile cer transparenta in problema manualelor

Bucureşti: ONG-urile cer transparenta in problema manualelor

DISTRIBUIȚI

manuale_on-line – 130678 – 20082014 – Fundatia “Parinti pentru copii” si Alianta TATA cer ministrului Educatiei, Remus Pricopie, sa dea publicității continutul manualelor de clasele I si a II-a, care au participat la licitatia ministeriala, „pentru a asigura macar in ceasul al 24-lea minima transparenta a unui proces atat de important pentru procesul de educatie”.

Cele doua organizatii doresc sa verifice daca manualele selectate indeplinesc si criteriile CNCD prin care recomanda MEN elementele privind combaterea discriminarii.

Cele două ONG-uri reamintesc că MEN a stabilit rezultatele finale ale evaluării proiectelor de manuale şcolare pentru clasele I şi a II-a și s-a s-a angajat să le publice on-line, astfel încât cadrele didactice să le poată selecta din timp pe cele pe care le vor folosi, iar scolile să lanseze comenzile doar on-line.

De asemenea, se cere publicarea listei evaluatorilor si calificarile acestora

”MEN promisese parintilor inca din 2011 ca-i va implica in modernizarea curriculara a invatamantului preuniversitar, afirmand sustinerea egalitatii si a complementaritatii parentale in universul elevului”, se arata intr-un comunicat al celor doua organizatii”, se arată în scrisoarea celor două organizații. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.