Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: PNL: Victor Ponta, implicat într-un joc murdar cu Traian Băsescu, nu...

Bucureşti: PNL: Victor Ponta, implicat într-un joc murdar cu Traian Băsescu, nu doreşte cu adevarat reducerea CAS

DISTRIBUIȚI

130599 – 14082014 – Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a facut un apel catre presedintii celor doua Camere ale Parlamentului sa convoace sesiunile extraordinare pe tema reducerii CAS, afirmand totodata ca presedintele PSD, Victor Ponta, nu-si doreste „cu adevarat” aceasta masura.

„Dl Tariceanu si dl Zgonea sa respecte regulamentul Senatului si al Camerei Deputatilor si sa efectueze convocarea Senatului si Camerei Deputatilor in data de 18 august – Senat si 19 august – Camera Deputatilor. Convingerea noastra este ca Victor Ponta nu doreste cu adevarat reducerea CAS si ca este implicat intr-un joc murdar pe care il face cu Traian Basescu”, a declarat Ludovic Orban, intr-o conferinta de presa comuna, sustinuta joi, impreuna cu fostul ministru PDL al Finantelor Gheorghe Ialomitianu.

Vicepresedintele liberal mai considera ca, odata cu solicitarea de reexaminare, „urmeaza o procedura care risca sa nu permita aplicarea acestei legi de reducere a CAS de la 1 octombrie”.

Totodata, Orban a subliniat ca presedintele Traian Basescu mai are la dispozitie procedura de atacare a Legii reducerii CAS la Curtea Constitutionala, dupa ce aceasta va trece prin Parlament, liderul liberal mentionand ca exista informatii ca seful statului va apela la aceasta procedura.

Deputatul PNL a mai spus ca exista informatii si ca parlamentarii PSD ai partidelor aliate vor sa boicoteze sesiunea parlamentara extraordinara.

„Azi, sute de mii de locuri de munca sunt in pericol daca nu se aplica reducerea CAS. Daca vor cu adevarat reducerea CAS cu 5 la suta, sa participe la sesiunea extraordinara convocata de o treime din parlamentarii Aliantei Civic Liberale”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Alesii PNL si PSD au depus la Parlament cerere pentru organizarea unei sesiuni extraordinare, in a doua jumatate a lunii august, pe tema reducerii CAS. Cele doua partide sustin aprobarea reducerii CAS, PNL solicitand convocarea sesiunii extraordinare in perioada 18-19 august, in timp ce reprezentantii PSD inainteaza data de 25 august.

Vicepresedintele PSD al Senatului, Ioan Chelaru, a fost cel care mentionat ca cel mai probabil sesiunea extraordinara a Parlamentului va fi organizata in ultima saptamana a vacantei parlamentare.

Pe 23 iulie, presedintele Traian Basescu a retrimis la Parlament legea privind reducerea CAS, cerandu-i astfel presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sa reexamineze Legea pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

Seful statului a invocat deficitul bugetului asigurarilor sociale de stat, care este de 12,519 miliarde de lei, in anul 2014, conform bugetului aprobat pentru 2014, acesta urmand sa creasca, potrivit lui Traian Basescu, cu cel putin 5 miliarde de lei in cazul reducerii CAS cu 5 la suta, insemnand deficit la fondul de pensii pentru anul 2015 de circa 18 miliarde de lei.

Cu doar cateva zile inainte de retrimiterea legii in Parlament, premierul Victor Ponta afirmase ca reducerea CAS va intra in vigoare pe 1 octombrie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.