Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Privatizarea Enel: Un nou dosar penal

Bucureşti: Privatizarea Enel: Un nou dosar penal

DISTRIBUIȚI

130407 – 06082014 –  Procurorii DNA au dispus disjungerea dosarului ANRE/Enel și deschiderea unui nou dosar penal în care să fie cercetate detaliile privatizării Electrica, potrivit Evenimentul Zilei.

Au fost sesizate elemente ce indică nereguli în privatizarea Electrica, potrivit procurorilor DNA. Cercetările făcute de aceştia relevă că privatizarea SC Electrica pachetele majoritare de acțiuni au fost preluate de către grupul italian Enel pentru Electrica Banat SA, Enel Muntenia SA, Enel Dobrogea SA, fără ca ulterior obligaţiile de investiţii să fie respectate.

Enel a cumpărat astfel un pachet majoritar de acțiuni la Electrica, însă nu și-a respectat obligațiile privind investițiile ulterioare.

Sunt cercetați pe de altă parte și alți angajați ai Asociației Naționale de Reglementare în Energie, fiindcă nu au verificat dacă aceste condiții au fost respectate, la fel cum nu au verificat nici documentele depuse de Enel pentru a asigura aceste condiţii.

În dosarul inițial în care au fost trimiși în judecată mai mulţi şefi din cadrul ANRE, procurorii au constatat că există suspiciuni chiar şi la privatizarea Electrica, mai exact a celor trei subunități. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.