Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Procesul lui Voiculescu: Instanţa a rămas în pronunţare

Bucureşti: Procesul lui Voiculescu: Instanţa a rămas în pronunţare

DISTRIBUIȚI

130403 – 06082014 Procesul in care Dan Voiculescu este acuzat de procurorii DNA ca a privatizat fraudulos Institutul de Cercetari Alimentare (ICA) s-a incheiat, marti, dupa aproximativ 12 ore de audieri.

Instanta a ramas in pronuntare, iar pana joi avocatii trebuie sa prezinte concluzii scrise. Apoi se va stabili data la care instanta va anunta verdictul in acest proces.

La Curtea de Apel, avocatii au sustinut marti pledoariile finale, toti cerand achitarea clientilor sai sau rejudecarea dosarului.

Dan Voiculescu a sustinut, in ultimul cuvant in fata instantei, ca rechizitoriul dosarului ICA este „incorect” si „bazat pe falsuri, nu pe probe”. Totodata, el a afirmat ca intreaga urmarire penala s-a facut in lipsa sa pentru ca timp de un an si trei luni a fost „vanat” de procurori, fara a fi chemat la DNA.

La sedinta maraton de luni, care a durat mai bine de 11 ore, procurorii au cerut pedeapsa maxima pentru Dan Voiculescu – zece ani de inchisoare.

Pe de alta parte, avocatii au incercat sa tergiverseze procesul – au fost depuse nu mai putin de 40 de documente, s-a solicitat audierea a 14 noi martori, printre care Traian Basescu, Dacian Ciolos si Ilie Sarbu, iar aparatorii inculpatilor au cerut de doua ori recuzarea completului de judecatori, format din Camelia Bogdan si Mihai-Alexandru Mihalcea. Toate aceste solicitari au fost, insa, respinse. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.