Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Proprietarii imobilelor sechestrate în dosarul ICA, citaţi la DNA

Bucureşti: Proprietarii imobilelor sechestrate în dosarul ICA, citaţi la DNA

DISTRIBUIȚI

 130580 – 13082014 – Reprezentantii companiilor proprietare ale terenurilor si cladirilor sechestrate in dosarul ICA, potrivit deciziei instantei, au fost citati miercuri dupa-amiaza la sediul DNA.

La sediul DNA se afla Maria Vasii, avocata lui Dan Voiculescu.

Dupa indeplinirea acestui pas procedural, Ministerul Finantelor va trece la executarea sechestrelor.

Pe langa condamnarea la 10 ani de inchisoare, judecatorii de la Curtea de Apel au decis sa puna sechestru asigurator pe conturile si bunurile lui Dan Voiculescu, dar si sa confiste mai multe imobile apartinand fondatorului PC, pentru a stinge prejudiciul de recuperat din dosar. Practic, valorificarea bunurilor confiscate, printre care si sediile Grivco si Antena, se va face de catre ANAF, fie prin vanzare sau inchiriere.

Masurile asiguratorii nu sunt doar pe numele lui Dan Voiculescu, ci in cazul tuturor condamnatilor, astfel incat statul sa recupereze prejudiciul de 60 de milioane de euro. Totusi, cele

 

 

 

 

 

 

mai mari confiscari sunt in dreptul lui Voiculescu.
Institutia care se va ocupa de recuperarea prejudiciului va fi Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Initial, toate bunurile pe care s-a pus sechestru vor intra in proprietatea statului, iar apoi ANAF va identifica sumele de bani din conturile condamnatilor pentru a le confisca. Pana la acoperirea totala a pagubei, ANAF va valorifica financiar restul de bunuri confiscate.

Valorificarea financiara poate fi facuta fie prin vanzarea bunurilor mobile sau imobile, fie prin inchirirerea lor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.