Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Senatorul Darius Valcov, propus pentru Buget

Bucureşti: Senatorul Darius Valcov, propus pentru Buget

DISTRIBUIȚI

130647 – 19082014 – Senatorul PSD Darius Valcov este noua propunere pentru functia de ministru delegat pentru Buget pe care premierul Victor Ponta a trimis-o, marti, la Cotroceni. Presedintele Traian Basescu nu poate refuza aceasta propunere, deoarece a refuzat deja desemnarea lui Claudiu Manda, iar Curtea Constitutionala a precizat intr-o decizie mai veche ca seful statului nu poate refuza decat o singura nominalizare, si aceea motivata.

Darius Valcov este in prezent senator PSD de Olt si presedinte al comisiei de buget-finante din Senat. El a absolvit ASE, este doctor in economie, dar are si studii de drept.

Dupa ce a fost ales primar al Slatinei din partea PDL, Darius Valcov a trecut la PSD, pierzandu-si mandatul, conform legii. In iunie 2012 a fost reales primar al Slatinei, candidand pe listele USL, iar dupa cateva luni a renuntat, fiind ales senator PSD.

Claudiu Manda, prima propunere facuta de premierul Victor Ponta, a fost respinsa de presedintele Traian Basescu din cauza lipsei de experienta profesionala a acestuia.

Fotoliul de ministru a ramas vacant dupa ce Liviu Voinea a decis sa il paraseasca pentru a ocupa o functie la Banca Nationala a Romaniei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.