Acasă Economie Galaţi: Percheziţii la comercianţi de materiale de construcţii

Galaţi: Percheziţii la comercianţi de materiale de construcţii

DISTRIBUIȚI

130870 – 28082014 – Poliţiştii din Galaţi au efectuat joi 18 percheziţii la sediile, punctele de lucru şi locuinţele administratorilor a trei societăţi care comercializează materiale de construcţii, precum şi la sediul unei instituţii publice, potrivit unui comunicat al IPJ Galaţi. Cei în cauză sunt bănuiţi de evaziune fiscală, spălare de bani, abuz în serviciu şi contrabandă cu ţigări.

La percheziţii au participat şi polițiști de investigaţii criminale, poliţişti specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase şi de la acţiuni speciale din cadrul IPJ Galaţi, precum şi jandarmi.

Percheziţiile au vizat ridicarea de documente financiar-contabile care privesc comercializarea materialelor de construcţii, contracte de reabilitare şi edificare a unor obiective de interes public, bani şi documente de plată, pentru probarea activităţii infracţionale.

Din cercetări a reieşit că, începând din anul 2012, reprezentanţii societăţilor comerciale în cauză nu ar fi înregistrat toate veniturile în contabilitate, ar fi obţinut sume de bani din comercializarea materialelor de construcţii dobândite în mod ilegal şi ar fi decontat cu sume nejustificate lucrări efectuate.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională urmează a fi stabilit ulterior, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.