Acasă Centru Harghita Harghita: Noi echipamente pentru intervenții în situații de urgență în zonele greu...

Harghita: Noi echipamente pentru intervenții în situații de urgență în zonele greu accesibile

DISTRIBUIȚI

130695 – 20082014 La sediul Consiliului Județean (CJ) Harghita a avut loc miercuri o conferință de presă organizată cu ocazia lansării proiectului care vizează îmbunătățirea intervențiilor în situații de urgență în zonele greu accesibile din județ. Au fost prezenți Barti Tihamér, vicepreședintele CJ Harghita, colonelul Stelian Cimpoeșu, prim-adjunct în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Zsombori László, directorul Direcției generale de investiții din cadrul CJ Harghita, și Péli Levente, directorul adjunct al direcției județene mai sus-menționate.

Vicepreședintele CJ a făcut o scurtă prezentare a proiectului derulat în colaborare cu ISU Oltul și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Centrul Transilvaniei, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2007–2013 (Axa prioritară 3 – „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”,Domeniul de intervenţie 3.3 – „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă”). În cadrul proiectului se va achiziționa o autospecială a cărei utilare complexă va contribui la intervențiile desfășurate în zonele greu accesibile, fie din cauza naturii terenului, fie din cauza condițiilor extreme, cum ar fi zonele montane abrupte sau zonele izolate. Barti Tihamér a adăugat că în cadrul CJ există de asemenea inițiative de accesare a fondurilor europene prin intermediul proiectelor a căror obiectiv este dotarea cu echipamente pentru situațiile de urgență, cum ar fi incendiile de pădure sau înzăpezirile.

Colonelul Stelian Cimpoeșu a făcut o scurtă prezentare a instituției ISU Harghita și a importanței pe care o reprezintă acest nou vehicul în activitatea desfășurată pe întreg teritoriu al județului. Până în momentul de față, deoarece instituția nu dispunea de un asemenea vehicul, situațiile de urgență în locurile greu accesibile au fost rezolvate în colaborare cu Salvamontul care

dispune de un astfel de vehicul. Odată cu îmbunătățirea tehnicii de intervenții, se vor scurta și timpii de intervenție. Prim-adjunctul ISU a mai menționat că acest vehicul este unul foarte așteptat, iar prin intermediul acestuia se va eficientiza activitatea instituției.

Directorul adjunct al Direcției generale de investiții, Péli Levente a făcut o prezentare tehnică a proiectului care se întinde pe o perioadă de 16 luni și a cărui valoare totală se ridică la suma de 2.523.586 lei. Este de menţionat faptul că aceasta reprezintă întreaga sumă care mai poate fi accesată la nivelul Regiunii Centru prin domeniul major de intervenţie 3.3 al Programului Operaţional Regional 2007-2013. Beneficiarii direcți ai proiectului sunt Inspectoratele pentru Situații de Urgență ale județelor Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu. Tot în cadrul proiectului vor fi instruite 37 de persoane în utilizarea autospecialelor, potrivit unui comunicat al CJ Harghita. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.