Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Adrian Năstase asteapta decizia judecatorilor

Ilfov: Adrian Năstase asteapta decizia judecatorilor

DISTRIBUIȚI

130723 – 21082014 – Judecatorii de la Tribunalul Iflov, care decid joi daca Adrian Nastase va fi eliberat conditionat, au admis ca probe extrase de pe blogul fostului premier.

Postarile de pe blog au fost depuse de procurorii DNA, care sustin ca fostul premier nu isi recunoaste greseala si se considera in continuare detinut politic, conform Digi 24.

„Nu consideram ca sunt indeplinite conditiile temeinice de indreptare. Din inscrisurile depuse, respectiv postarile sale de pe blog, Adrian Nastase se considera condamat politic”, a explicat procurorul, citat de Adevarul.

In fata jduecatorilor, Adrian Nastase a facut referire la libertatea de exprimare. „Imi aduc aminte despre o discutie de acum un an cu domnul procuror in ceea ce priveste libertatea de exprimare. Daca DNA doreste ca numai liberatatea mea sa fie ingradita, atunci poate da o dispozitie”, a spus Nastase.

Instanta a ramas in pronuntare si in cursul zilei de joi va anunta daca Adrian Nastase va fi eliberat.

La 6 ianuarie 2014, Adrian Nastase a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si trei ani pentru santaj in dosarul „Zambaccian”. De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de inchisoare in dosarul „Trofeul calitatii”, din care a efectuat opt luni de detentie, fiind ulterior eliberat conditionat.

Judecatoria Sectorului 4 a decis, la 23 iulie, ca Adrian Nastase, condamnat la patru ani si sase luni de inchisoare, dupa contopirea pedepselor din dosarele „Zambaccian” si „Trofeul calitatii”, poate fi eliberat conditionat, in urma executarii unei treimi din pedeapsa. Procurorii DNA au contestat, insa, decizia. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.