Acasă Economie Interconectarea, aproape de final

Interconectarea, aproape de final

DISTRIBUIȚI

130606 – 14082014 – Conducta de gaze Iași-Ungheni, care va lega România de Rep. Moldova va fi inaugurată oficial la sfârșitul unii august, iar primele livări de gaze vor avea loc la începutul lunii septembrie, anunță Departamentul pentru Energie, unde astăzi, reprezentanții

 Transgaz (România) și Vestmoldtransgaz (Rep. Moldova), au semnat acordul de operare a gazoductului Iași-Ungheni.

”România finalizează, practic, astăzi, un proiect important de infrastructură energetică realizat într-un timp record și cu o cheltuială sub cea din bugetul planificat inițial (circa 26 milioane de euro). Mulțumesc tuturor celor implicați în finalizarea lucrărilor la acest important proiect de interconectare care va fi inaugurat oficial la sfârșitul lunii augustă”, a spus ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

În următoarele zile vor fi finalizate procedurile de alocare de capacitate și încheierea unor contracte de furnizare între operatorii din cele două țări.

Acordul pune bazele unei colaborări pentru operarea în comun a gazoductului Iaşi-Ungheni cu lungimea totală de aproximativ 44 km. Documentul stabileşte un set de reguli, proceduri şi condiții tehnice de operare a predării şi primirii de gaze naturale din sistemul românesc către cel al Rep. Moldova.

Gazoductul Iaşi-Ungheni este un proiect de interconectare a sistemelor de transport al gazelor naturale dintre România și Rep. Moldova.

Capacitatea totală a gazoductului este de 1,5 miliarde de metri cubi de gaze pe an, dar la prima etapă vor fi livrate din partea României gaze în volum de până la 50 de milioane de metri cubi pe an.

Lucrările de construcție a gazoductului Iași-Ungheni au început la 27 august 2013.- PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.