Acasă Uncategorized Israel: Noul armistiu din Gaza a fost încălcat după doar două ore

Israel: Noul armistiu din Gaza a fost încălcat după doar două ore

DISTRIBUIȚI

– 130342 – 01082014 – Armistitiul de trei zile in Fasia Gaza, care a inceput vineri dimineata, a fost deja incalcat pana la amiaza.

Patru palestinieni au fost ucisi vineri intr-un schimb de focuri in orasul Rafah, potrivit Time.

La doua ore dupa intrarea in vigoare a armistitiului, tancurile israeliene au bombardat partea estica a orasului Rafah, care se afla in apropierea granitei Gazei cu Egiptul si Israelul. Cel putin patru palestinieni au fost ucisi si alti 15 raniti, au anuntat surse palestiniene. Un purtator de cuvant al armatei israeliene a precizat ca un schimb de focuri a izbucnit in zona Rafah, insa nu a oferit detalii.

„Inca o data, Hamas si organizatiile teroriste din Gaza au incalcat flagrant armistitiul fata de care se angajasera, de aceasta data in fata secretarului american de stat si a secretarului general ONU”, a acuzat premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Israelul a lansat lovituri aeriene impotriva Fasiei Gaza la 8 iulie, cu scopul de a opri lansarile de rachete palestiniene. Ulterior, operatiunea s-a extins printr-o misiune terestra. Cel putin 1.450 de palestinieni, majoritatea civili, au fost ucisi. Peste 60 de israelieni au murit in aceeasi perioada.

Cel putin patru armistitii umanitare au fost anuntate de la inceputul conflictului, insa fiecare s-a prabusit dupa cateva ore de la reluarea luptelor.

Un armistitiu umanitar neconditionat a inceput vineri la ora locala 08:00, in Fasia Gaza. Israelul si Hamas au agreat armistitiul de 72 de ore, au anuntat secretarul american de Stat, John Kerry, si secretarul general ONU, Ban Ki-moon.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.