Acasă Externe Iurie Leancă: ”Este doar un început”­

Iurie Leancă: ”Este doar un început”­

DISTRIBUIȚI

130837 – 27082014  –  Un lot de 25.000 de cărţi în limba română au fost oferite astăzi bibliotecilor Rep. Moldova din partea Guvernului României. Donația a avut loc la Biblioteca municipală „B.P. Hasdeu” din Chişinău, în prezența prim-miniștrilor Victor Ponta şi Iurie Leancă.

Cu acest prilej, prim-ministrul României a anunțat o campanie care se desfășoară în universităţile din România, care colectează un important fond de carte în limba română, care urmează să fie adus în Rep. Moldova şi să fie accesibile pentru pentru toţi. „În plus, cred că unul din cele mai importante proiecte, pe care îl are România şi de care trebuie să beneficieze profesorii şi copii din  Moldova este elaborarea şi accesul la manualele digitale. Multe alte lucruri de acest gen putem şi trebuie să facem împreună”, a declarat Victor Ponta.

Lotul de mai mult de 100 de titluri de carte conţine literatură de referinţă, literatură clasică universală şi română de la cele mai prestigioase edituri din România.

Premierul Iurie Leancă a menţionat că pentru prima dată a discutat cu Victor Ponta despre deficitul de carte românească în instituţiile pre-universitare şi bibliotecile Rep. Moldova în decembrie 2013, când a fost anunţat despre asistenţa de 20 de milioane de euro din partea Guvernului României pentru reconstrucţia grădiniţelor. „Şi la acest subiect domnul Ponta a fost extrem de receptiv. Ceea ce se întâmplă astăzi este o reacţie firească a prietenului nostru Victor Ponta, susţinut de colegii săi din Guvernul României. Sunt convins că această donaţie de cărţi este doar un început”, a declarat prim-ministrul Rep. Moldova. ­ – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.