Acasă Externe Ucraina acuză Rusia de invazie

Ucraina acuză Rusia de invazie

DISTRIBUIȚI

130753 – 22082014 –  Convoiul de camioane rusesti care a trecut granita ucraineana fara aprobare reprezinta o „invazie a Ucrainei”, se arata intr-un punct de vedere al Kievului. Dupa ce zeci de camioane ale convoiului rusesc au trecut in Ucraina fara aprobarea sau participarea Crucii Rosii, se incalca astfel acordul dintre Rusia si Ucraina, a spus purtatorul de cuvant al Armatei ucrainene, Andrei Lisenko, potrivit BBC.

La randul sau, seful Securitatii ucrainene (SBU), Valentin Nalivaicenko, a transmis ca armata ucraineana nu va ataca convoiul, pentru a evita „noi provocari”. Acesta a avertizat, insa, ca „deplasarea camioanelor rusesti in Ucraina reprezinta un act de invazie directa”.

Convoiul umanitar rusesc care statea la granita cu Ucraina s-a pus in miscare dupa „amanari intolerabile” din partea autoritatilor ucrainene, a declarat Ministerul rus de Externe. Mai multe camioane au ajuns in Ucraina.

Potrivit Itar-Tass, 32 de camioane au intrat de dimineata in Ucraina, iar un corespondent AFP a raportat 10 camioane care oprisera la un punct de control vamal in interiorul Ucrainei.

Ingrijorarile legate de securitatea voluntarilor au impiedicat Comitetul International al Crucii Rosii sa asiste convoiul de ajutoare umanitare care a trecut granita in Ucraina, arata organizatia. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.