Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Master Planul General de Transport, mai târziu

Master Planul General de Transport, mai târziu

DISTRIBUIȚI

130717 – 21082014 – Master Planul General de Transport, documentul strategic esențial în baza căruia România va primi de la Uniunea Europeană finanțare nerambursabilă pentru proiectele de infrastructură în exercițiul financiar 2014 – 2020, va fi finalizat complet la 22 decembrie 2014, se arată pe site-ul autorității de management. Informația vine după ce toate termenele indicate de autorități în trecut au fost depășite unul câte unul, iar în total, dacă va fi gata in decembrie, Master Planul va acumula o întârziere de un an.

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Transport (AMPOST) nu a publicat pe site-ul său noile date privind finalizarea Master Planului General de Transport (MPGT), fără a transmite vreun comunicat de presă. Noile date anunțate vin, așadar, după ce toate termenele asumate de autoritățile din Transport au fost depășite. Termenele de finalizare a Master Planului și a evaluării Strategice de Mediu sunt: 1) Predarea variantei finale revizuite a Raportului privind Master Planul pe termen scurt, mediu şi lung – 31 august 2014; 2) Definitivarea Evaluării Strategice de Mediu a întregului grup de proiecte (Raportul final de mediu) – 15 decembrie 2014; 3) Predarea rezumatului întregului proiect – 22 decembrie 2014; 4) Predarea Raportului final al proiectului – 22 decembrie 2014.

Inițial, MPGT trebuia finalizat în decembrie 2013. Cu toate acestea, lucrările au fost tergiversate și termenul a fost impins pentru luna februarie 2014. Ulterior, termenul a fost fixat pentru jumătatea lunii aprilie, iar la acel moment ministerul a publicat doar o serie de ghiduri și metodologii. Tot atunci, ministerul își asuma finalziarea MPGT în luna iunie, dar și acest termen a fost depășit. Mai mult, ministrul de atunci, Dan Șova, anunța că lista proiectelor prioritare din MPGT va intra în dezbatere publică, deși statul român a plătit 2,1 milioane de euro unui consultant independent pentru Master Plan. Noul ministru, Ioan Rus, anunța rcent că documentul esențial va fi terminat în octombrie-noiembrie. Acum, AMPOST anunță 22 decembrie. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.