Acasă Externe Mulțumiri din suflet pentru un dar din suflet

Mulțumiri din suflet pentru un dar din suflet

DISTRIBUIȚI

130835 – 27082014  –  „Țin să mulţumesc din tot sufletul cetăţenilor de peste Prut pentru acest sprijin dezinteresat şi ţin să vă dau asigurări că peste un an de zile veţi intra în noua grădiniţă”, a declarat astăzi (27 august 2014 – n.r.), premierul moldovean Iurie Leancă, cu prilejul vizitei comune pe care a efectuato alături de prim-ministrul Guvernului României, Victor Ponta, în comuna Marinici, raionul Nisporeni, pentru a verifica modul în care decurge renovarea grădiniței din localitate. Bugetul total constituie circa 13 milioane de lei, dintre care 9.540 de mii este contribuția României.

În această primăvară, Guvernul României  a oferit 20 de milioane de euro pentru modernizarea instituțiilor preșcolare din Rep. Moldova. Suma va fi investită în 859 de instituții preșcolare, dintre care 130 vor primi bunuri, iar celelalte vor fi reabilitate. Banii vor fi folosiți pentru dotarea cu mobilier a grădinițelor, reparații capitale ale clădirilor și acoperișurilor, schimbarea ușilor și geamurilor, amenajarea terenurilor de joacă pentru copii, lucrări de pavaj, reparații sau construcții ale sistemelor de termoficare, canalizare și aprovizionare cu apă.

Șeful Executivului de la București a precizat că cea mai bună investiţie din lume este în copii, fiindcă ei sunt viitorul nostru.

Grădinița de la Marinici are o capacitate de 150 de copii (șase grupe). În noua instituție vor fi transferați și cei 50 de micuți din grupele pregătitoare, care în prezent învață în școală, dar și copiii din satul Heleșteni. În satele Marinici şi Heleșteni locuiesc 2.630 de persoane.       Comuna Marinici a rămas fără grădiniță în urmă cu două decenii. Instituția renovată urmează să fie data în folosință în februarie-martie 2015. ­ – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.