Acasă Cultura/Media Prahova: Începe Festivalul Internațional “Enescu şi muzica lumii”

Prahova: Începe Festivalul Internațional “Enescu şi muzica lumii”

DISTRIBUIȚI

130383 – 05082014 Ediție aniversară a celui mai important festival muzical estival rezervat muzicii clasice, Festivalul International “Enescu şi muzica lumii”, cu centrul la Sinaia de la început, va cuprinde concerte și la Bușteni, Brașov, Sibiu și București, care se vor desfășura în perioada 5 – 27 august 2014.

Cu peste 20 de concerte în program și mai mult de 500 de muzicieni invitați, Festivalul Internațional “Enescu şi muzica lumii” are deja un afiș impresionant, de nivel european. În colaborare cu stagiunea Vara Magică organizată la București de Lanto Communication, “Enescu şi muzica lumii” va aduce în fața publicului cele mai puternice orchestre de tineret din România, Franța, Moldova și Spania, alături de care vor evolua soliști de renume internațional, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Seria de concerte ”Capodopere ale muzicii de cameră” va continua să impresioneze publicul și la actuala ediție. Pe scenă se vor reuni o pleiadă de instrumentiști români care desfășoară strălucitoare cariere în străinătate, alături de importante personalități artistice din România, adevărate repere ale vieții concertistice.

”Generația Mileniului III”, linia de concerte care aduce de câțiva ani în prim plan cele mai spectaculoase tinere talente muzicale din România, va avea la această ediție o tot mai importantă componentă internațională, contribuind la incitanta stare de competiție care a făcut dintotdeauna deliciul publicului.

Momentele de maximă atracție rămân concertele simfonice, orchestrele naționale de tineret din România, Franța, Moldova și Spania putând fi ascultate atât la București, cât și la Cazinoul din Sinaia. România este singura țară reprezentată de trei orchestre : Orchestra Română de Tineret pregătită și dirijată de Cristian Mandeal, Orchestra Romanian Sinfonietta pregătită și dirijată de Horia Andreescu, solistă Elisabeth Leonskaja și Orchestra Junior condusă de Gabriel Bebeşelea, solistă Maria Marica.

Festivalul Internațional Enescu şi muzica lumii”, constituie deja un reper stabil al vieții culturale, a cărui zonă de interes a depășit deja aria regională a celor mai importante stațiuni montane din România, sălile arhipline ale festivalului având un public compus în mare parte din melomani  veniți de peste hotare, special pentru aceste minunate concerte.

Festivalul Internațional “Enescu şi muzica lumii” este organizat de Primăria Sinaia, Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”, Fundatia “Prietenii muzicii -Serafim Antropov” și este un proiect cultural finanțat de AFCN.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.