Acasă Economie Prahova: Puşi sub control judiciar pentru retrageri frauduloase de pe cardurile unor...

Prahova: Puşi sub control judiciar pentru retrageri frauduloase de pe cardurile unor americani

DISTRIBUIȚI

130709 – 21082014 – O grupare specializată în fraude informatice care a prejudiciat mai mulți cetățeni americani cu peste 100.000 de dolari a fost destructurată de DIICOT și BCCO cu sprijinul FBI și SRI.

În urma a opt percheziíi în Prahova şi Bucureşti, au fost confiscate documente de transfer monetar, sisteme informatice, dispozitive de stocare a datelor informatice, un pistol cu gaz, 8 cartuşe, deţinute ilegal, un pistol cu bile deţinut în condiţii neconforme cu normele de deţinere, card-uri emise de bănci din SUA, un paşaport fals şi bani.

13 persoane au fost audiate la Ploiești.

Membrii grupării au retras prin skimming, falsuri informatice şi fraude informatice, precum şi fals privind identitatea, importante sume de bani de pe carduri, pe teritoriul României şi SUA.

Membri specializaţi postau anunţuri, aparent reale, pe site-uri de specialitate, privind vânzarea unor autoturisme şi cereau un avans.  Alţi membri ai grupului, folosind documente de identitate false, deschideau conturi bancare în SUA, unde erau transferați banii, retrași ulterior şi transferați în ţară, prin intermediul unor companii de transfer monetar rapid, pe numele mai multor persoane recrutate în acest sens.

FBI a efectuat în SUA mai multe percheziții în urma cărora a depistat un număr mare de acte de identitate falsificate (pașapoarte, permise de conducere auto pe numele unor persoane din Cehia, Slovenia și Franța) utilizate pentru deschiderea de conturi și transferuri bancare. Aceste date precum și rezultatul întregii investigații desfășurate de FBI au fost puse la dispoziția autorităților române.

Alți membri ai grupării au folosit, începând cu 2012, în SUA, echipamente de skimming pentru a obţine date de carduri bancare, date care erau inscripţionate pe carduri blank şi folosite la retrageri frauduloase de numerar.

Până în prezent, au fost identificate 14 persoane vătămate, cetăţeni ai SUA, prejudiciul cauzat acestora fiind de peste 100.000 de dolari americani.

Până în acest moment au fost reținute șapte persoane. Patru persoane au fost puse sub control judiciar. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.