Acasă Externe Preşedintele SUA reafirmă sprijinul pentru un viitor mai democratic şi prosper în...

Preşedintele SUA reafirmă sprijinul pentru un viitor mai democratic şi prosper în Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

130840 – 27082014  –  Preşedintele SUA Barack Obama a transmis un mesaj de felicitare preşedintelui Nicolae Timofti, cu prilejul Zilei Independenţei Republicii Moldova. Preşedintele american a menţionat că împărtăşeşte, alături de cetăţenii Republicii Moldova, emoţia şi bucuria acestei celebrări, potrivit Ipn.md cu referire la un comunicat de presă al Preşedinţiei Republici Moldova.

Barack Obama a spus că anul trecut a fost unul de referinţă pentru relaţiile dintre Republica Moldova şi SUA. Odată cu vizita secretarului John Kerry la Chişinău şi cea a prim-ministrului Iurie Leancă la Washington, relaţiile dintre cele două naţiuni sunt mai puternice ca niciodată.

„Statele Unite respectă dreptul poporului moldovean de a-şi decide în mod liber viitorul şi susţinem aspiraţiile democratice şi europene în calitate de cel mai bun garant al securităţii şi prosperităţii Republicii Moldova în viitor. Sunt fericit să văd că Moldova întreprinde paşi importanţi întru atingerea acestui obiectiv prin semnarea Acordului de Asociere şi obţinerea regimului liberalizat de vize cu Uniunea Europeană. Ştim că mai sunt multe de făcut, iar Statele Unite sunt gata să ajute Moldova în implementarea reformelor necesare pentru construirea unui viitor mai democratic şi prosper”, a subliniat preşedintele american.

Preşedintele Obama a mai spus că Statele Unite sunt ferm angajate să ajute Republica Moldova în menţinerea suveranităţii şi integrităţii sale teritoriale şi vor continua să lucreze în formatul OSCE 5+2 pentru a ajunge la o soluţie paşnică, justă şi durabilă în rezolvarea conflictului transnistrean. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.