Acasă Economie Rep. Moldova: Cantităţi imense de conserve zac în depozite din cauza Rusiei

Rep. Moldova: Cantităţi imense de conserve zac în depozite din cauza Rusiei

DISTRIBUIȚI

 130466 – 07082014 – Producătorii de conserve din Republica Moldova susțin că se confruntă cu probleme gravă, după ce Federația Rusă a impus restricții la import. Potrivit producătorilor, în prezent, circa 28 de mii de tone de conserve sunt depozitate și nu pot fi exportate în Rusia, relatează Unimedia.md.„Situația care s-a creat este foarte grea, toată marfa aceasta se află în depozite. Rugăm să fie creat un grup de lucru, care să monitorizeze situația în acest sector și să fie declarată stare de force majeure. Noi avem contracte în Rusia, pe care nu le putem onora și acum purtăm o răspunde financiară pentru asta, nu e vina noastră că s-a șuat această decizie”, a declarat reprezentantul Asociației „Speranța-con”.

Totodată, reprezentanții companiilor de conserve din Rep. Moldova propun ca autoritățile să negocieze cu băncile comerciale pentru a oferi producătorilor agricole credite în condiții avantajoase. De asemenea, ei propun crearea unui fond de susținere agricultorilor și majorarea subvențiilor.

Serviciul sanitar rus a interzis, la 19 iulie, importurile de conserve de legume şi fructe din Moldova. Interdicția a fost impusă în legătură cu încălcările legislației cu privire la protecția drepturilor consumatorilor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.