Acasă Externe Ucraina: Cel puţi zece soldaţi ucişi într-o ambuscadă organizată de separatişti

Ucraina: Cel puţi zece soldaţi ucişi într-o ambuscadă organizată de separatişti

DISTRIBUIȚI

 – 130343 – 01082014 – Separatistii din estul Ucrainei au atacat o coloana a armatei si au ucis cel putin zece soldati. Ambuscada a avut loc in apropiere de locul unde s-a prabusit avionul Malaysia Airlines, cu aproape 300 de persoane la bord. Un purtator de cuvant al armatei ucrainene a confirmat moartea a zece militari, insa sunt surse care vorbesc despre 20 de morti, potrivit BBC.Rebelii sustin ca au distrus cel putin 30 de vehicule ale armatei in timpul atacului din cursul noptii de joi spre vineri. In imaginile care circula pe Internet pot fi vazute vehicule in flacari, langa care se afla mai multe cadavre.

Vladislav Selezniov, purtator de cuvant al operatiunii anti-teroriste a Kievului, a precizat ca o unitate de parasutisti a fost atacata in timp ce se deplasa catre o noua pozitie.

„Forte coplesitoare ale dusmanului au atacat trupele noastre in Saktarsk, folosindu-se de avantajul terenului”, insa soldatii ucraineni au ripostat si au produs „pierderi semnificative” rebelilor pro-rusi.

Luptele din regiune au ingreunat accesul la epava avionului Malaysia Airlines, doborat la 17 iulie cu o racheta lansata din teritoriul controlat de separatisti in regiunea Donetk. Toti cei 298 de oameni aflati la bord au fost ucisi.

Joi, armata ucraineana a declarat o suspendare unilaterala de o zi a operatiunii impotriva rebelilor in regiunea Donetk, in asa fel incat echipa de experti, investigatori si observatori OSCE sa se poata deplasa la locul prabusirii, unde se mai afla inca ramasite umane.

Australia apreciaza ca 80 de cadavre se mai afla inca la locul prabusirii, in conditiile in care in Olanda au ajuns aproximativ 200 de cadavre.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.