Acasă Externe Ucraina: Lupte grele la Doneţk

Ucraina: Lupte grele la Doneţk

DISTRIBUIȚI

130601 – 14082014 – Separatistii din Ucraina au anuntat joi ca mai multe cartiere din jurul Donetk-ului au fost afectate de bombardamentele intense, in conditiile in care armata incearca sa incercuiasca rebelii. Fortele ucrainene au lovit tinte din regiunea Leninsk din Donetk si zone aflate la est si sud-vest de oras, potrivit Reuters.

Cele mai greu lovite zone sunt cartierul Hirnitski din Mariivka si zonele dintre Donetk si Dokuceaevsk, aflat la sud de oras. Nu se cunosc informatii privind victimele.

Trupele ucrainene incercuiesc, incet-incet, Donetkul, centrul regional al rebelilor, care pe timp de pace adapostea un milion de persoane.

12 luptatori nationalisti ucraineni au fost ucisi, miercuri dimineata, in luptele cu separatistii pro-rusi la Donetk. Un numar inca necunoscut de persoane a fost capturat de rebelii care au atacat autobuzul in care se aflau acestia.

Este cea mai importanta pierdere pentru gruparea Sectorul de Dreapta de la inceputul violentelor in estul Ucrainei, in aprilie.

Sectorul de Dreapta a jucat un rol important in revoltele din Kiev ce au dus la indepartarea presedintelui Viktor Ianukovici, eveniment ce a dus la confruntarea cu Rusia si violentele separatiste din est.

Tot miercuri, in Donetk, cinci civili au fost raniti in luptele ce au loc in districtul Petrovski.

Cu o zi inainte de evenimentele sangeroase din zona, armata ucraineana a avertizat civilii sa evacueze Donetkul, pentru a nu fi prinsi in schimbul de focuri. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.