Acasă Politic Bucureşti: ACL cere demisia ministrului Educaţiei

Bucureşti: ACL cere demisia ministrului Educaţiei

DISTRIBUIȚI

 131266 – 11092014 –  Vicepreședintele ACL Raluca Turcan a solicitat joi, în numele alianței sale, demisia ministrului Educației Naționale, Remus Pricopie, pe care îl acuză de „incompetență, dispreț și degringoladă”.

„Odată cu începerea anului școlar, două bombe vor pulveriza guvernarea Ponta. 2014 este al doilea an în care copiii de clasa I încep anul școlar fără manuale, 2014 este anul în care și copiii de clasa a II-a încep anul fără manuale. Programa școlară a fost schimbată încă din iunie 2012, dar nici până acum Guvernul Ponta, Ministerul Educației nu au tipărit manualele pentru clasele I și a II-a”, afirmă Raluca Turcan, potrivit Realitatea Tv.

Ea susține că Guvernul și Ministerul Educației nu au nicio scuză.

„Se invocă apariția contestațiilor în procedura de licitație. Însă licitația a fost demarată abia în aprilie 2014, deci după doi ani de zile. Doi ani de zile de nepăsare, incompetența și dispreț față de soarta copiilor. Adevărul este că au întârziat fără nicio scuză demararea procedurilor de licitație după finalizarea schimbării programei școlare”, se precizează în comunicat.

Potrivit vicepreședintelui ACL, „a doua bombă” este „unda verde” pentru universități în organizarea învățământului postliceal în cadrul facultăților, măsură pe care o consideră „un nonsens pentru orice persoană cu logică și decență”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.