Acasă Politic Bucureşti: ACL cere dezbaterea urgentă a proiectului de lege privind votul prin...

Bucureşti: ACL cere dezbaterea urgentă a proiectului de lege privind votul prin corespondenţă

DISTRIBUIȚI

 – 131391 – 18092014 – ACL a depus, miercuri, la Camera Deputaţilor, proiectul de lege privind votul prin corespondenţă, solicitând dezbaterea acestuia în procedură de urgenţă pentru a fi adoptat până la alegerile prezidenţiale din noiembrie, a anunţat deputatul PNL Gabriel Andronache.Potrivit iniţiatorilor, ACL speră ca prin acest proiect de lege să elimine posibilitatea de fraudă electorală şi să simplifice birocraţia, astfel încât să existe o prezenţă cât mai mare la vot a românilor din afara graniţelor ţării.

„Le solicităm colegilor din arcul guvernamental să susţină acest proiect de lege. Ştim că scopul PSD este de a fi cât mai puţini români care să voteze în străinătate, pentru că votul din străinătate nu-i avantajează pe reprezentanţii PSD”, a afirmat Andronache, într-o conferinţă de presă.

El a mai spus că prin acest proiect se instituie „un mecanism coerent de gestionare şi validare a voturilor exprimate prin corespondenţă, având în prim plan Autoritatea Electorală Permanentă, instituţie independentă, aflată sub controlul Parlamentului”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.