Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Adriean Videanu, urmărit penal

Bucureşti: Adriean Videanu, urmărit penal

DISTRIBUIȚI

131192 – 09092014 –  Adriean Videanu este urmarit penal pentru de abuz in serviciu, intr-un dosar care vizeaza fapte savarsite in timpul mandatului de primar general al Capitalei.

Judecatoria Sectorului 5 i-a obligat pe procurori sa redeschida un caz mai vechi, in care Adriean Videanu primise NUP (neinceperea urmariri penale), relateaza Realitatea Tv.

Este vorba despre o ancheta care a inceput, dupa ce reprezentantii societatii Ruxandra Trading au ca primarul general Adriean Videanu a dat o dispozitie de demolare a unei constructii de pe un teren pentru care firma avea contract de inchiriere cu primaria.

Contractul fusese semnat in 1996, pentru aproape 10.000 de mp, pe care urma sa se construiasca un complex comercial pentru care compania Ruxandra Trading a obtinut, in 1999, o autorizatie de construire provizorie.

Curtea de Apel Bucuresti a decis definitiv si irevocabil, in august 2000, obligarea primarului general la eliberarea unei autorizatii de constructie definitiva si obligarea la concesionarea terenului, dar incercarile de a pune in executare sentinta au ramas fara niciun rezultat.

Apoi, Ruxandra Trading a dat in judecata statul roman la CEDO. Dupa cinci ani, in aprilie 2005, Consiliul General hotaraste ca terenul in litigiu sa fie dat in folosinta Ambasadei Frantei.

In luna iunie a aceluiasi an, Videanu aproba desfiintarea tuturor constructiilor de pe terenul apartinand Ruxandra Trading. Pagubele companiei au fost evaluate la aproximativ un milion si jumatate de dolari.

In 2007, CEDO a dat castig de cauza societatii si a decis ca autoritatile romane au incalcat articolele care privesc dreptul la un proces echitabil si protectia proprietatii. Mai mult, ca statul roman nu a propus societatii Ruxandra Trading nicio masura compensatorie pentru pierderile suferite. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.