Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: ANI vrea sancționarea membrilor comisiilor juridice din Parlament

Bucureşti: ANI vrea sancționarea membrilor comisiilor juridice din Parlament

DISTRIBUIȚI

131542 – 24092014 – Agentia Nationala de Integritate (ANI) a cerut presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, sa comunice prezenta comisiilor juridice din cele doua camere parlamentare, precum si datele de identificare ale membrilor comisiei, dupa ce acestea au amanat punerea in aplicare a deciziei de revocare din funcţie a senatorului Daniel Akos Mora ca urmare a unei sentinte definitive de incompatibilitatea date de Curtea Suprema.

ANI precizeaza ca neaplicarea sanctiunii disciplinare constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei.

Potrivit unor surse ANI, citate de Hotnews.ro, membrii comisiilor vor fi amendati saptamana viitoare daca nu se conformeaza deciziilor Curtii si nu pun in aplicare sentintele definitive. Daca nici dupa amendarea lor parlamentarii nu se vor conforma, ANI va face plangere penala impotriva lor.

ANI mai cere presedintilor celor doua camere sa transmita copia procesului verbal din sedinta de marti, in care comisiile au votat sa acorde termen de o saptamana pentru depunerea unor concluzii.

Agentia Nationala de Integritate solicitat in mai multe randuri Senatului si Camerei Deputatilor sa aplice sanctiunile disciplinare de revocare din functie a senatorului Mora Akos Daniel, ca urmare a deciziei definitive si irevocabile 6289/24.09.2013 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, referitoare la starea de incompatibilitate constatata in cazul sau la data de 20 aprilie 2011, care mentine ca legale si temeinice rapoartele ANI privind stare de incompatibilitate a celor doi. Cea mai recenta solicitare s-a facut la 17 septembrie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.