Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Apropiaţii lui Liviu Dragnea, aduşi la DNA

Bucureşti: Apropiaţii lui Liviu Dragnea, aduşi la DNA

DISTRIBUIȚI

131559 – 25092014 – Deputatul Adrian Simionescu si omul de afaceri Marian Fiscuci au fost adusi joi la DNA pentru audieri in legatura cu fapte de coruptie. Potrivit Stiripesurse.ro, acestia sunt oameni apropiati de vicepremierul Liviu Dragnea,Miercuri DNA au făcut zece percheziții în trei județe, fiind vizată o rețea de evazioniști pe relația România-Bulgaria. Anchetatorii au suspiciunea că, în ultimii doi ani, s-au produs mai multe tranzacții, constatându-se că între o firmă din Alexandria şi una din Bulgaria s-a organizat un circuit economico-financiar fictiv, cu scopul eludării plății TVA. Este vorba de achiziţionarea din spaţiul intracomunitar de utilaje agricole, care ar fi fost livrate unor firme românești printro societate bulgărească fictivă. Prejudiciul în acest caz este calculat la peste 1 milion de euro.

Adrian Simionescu a fost vicepreședinte PSD al organizației Teleorman, a fost doi ani viceprimar în Turnu Măgurele (în anii ’90), iar între 2008 și 2009 a ocupat funcția de vicepreședinte al CJ Teleorman. El este suspectat că a efectuat operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția de demnitar public.

Marian Fișcuci, președinte executiv al PSD Teleorman, este administratorul firmei Proinvest SRL din Alexandria.

În ultimii șase ani, societatea lui Fișcuci a câștigat aproape 100 de contracte cu instituții publice din județ. Aprovizionarea cu alimente, legume și fructe a câtorva instituții publice din județ este monopolizată de firma lui Fișcuci. Cele mai multe contracte au fost semnate cu Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului (condusă până în 2011 de Bombonica Dragnea, soția lui Liviu Dragnea.), cu spitalele din județ și cu primăriile din Alexandria și Turnu Măgurele, alimentele fiind necesare pentru cantinele sociale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.