Acasă Uncategorized Bucureşti: Costin Georgescu cere discreție

Bucureşti: Costin Georgescu cere discreție

DISTRIBUIȚI

131245 – 11092014 – Fostul director al SRI Costin Georgescu crede ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa pastreze tacerea si sa vorbeasca direct cu posibilul candidat la prezidentiale care e ofiter acoperit pentru a-l determina sa se retraga.

„Nu e bine nici pentru Romania, nici pentru serviciile noastre o asemenea situatie, fiindca intr-o democratie serviciile nu se amesteca in viata politica si nici politicul nu trebuie sa se amestece in viata serviciilor. Fiecare trebuie sa isi faca datoria”, a spus Costin Georgescu, potrivit Digi 24.

Fostul sef al SRI sustine ca desconspirarea unui ofiter ar aduce prejudicii imaginii Romaniei.

„Faptul ca un candidat poate sa fie un ofiter sub acoperire, inseamna ca presedintele, daca a iesit cu o asemenea informatie, e documentat. Si ar fi trebuit sa il cheme pe acel ofiter acoperit si sa ii atraga atentia si sefilor lui directi sa se retraga din aceste incercari. Dar nu sa faca public acest lucru. E vorba de imaginea Romaniei”, a spus Georgescu.

 El sustine ca totusi oamenii politici ar trebui sa nu aiba secrete, pentru ca atunci cand le au devin santajabili.

„Un om politic, in special cand vrei sa-l pui sef de stat, el trebuie sa fie o persoana total transparenta. Cand nu stii despre ei totul se pot intampla lucruri care scapa de sub control”, a incheiat el.

Presedintele Train Basescu a lasat sa se inteleaga ca are informatii despre un candidat la Presedintie care ar fi ofiter acoperit al unui serviciu secret din Romania si i-a somat pe cei inscrisi in cursa pentru Cotroceni sa recunoasca daca se gasesc intr-o astfel de situatie.

„Candidatii au timp ca inainte de a-si depune candidaturile sa spuna daca au fost ofiteri acoperiti”, a spus Traian Basescu, marti seara.

Seful statului a precizat ca ar fi „necinstit” din partea lui sa nu spuna ce stie: „Am obligatia sa o fac. Cand discutam despre functia de presedinte al Romaniei, nu poti sa nu informezi, nu spune nimeni sa nu o faca Serviciul, dar candidatul are obligatia sa o faca”. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.